Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Calvet obre la porta a presentar-se a unes possibles primàries de JxCat

El conseller diu que primer cal reordenar-se i després “decidir democràticament” les persones que encapçalen el projecte

Avatar
Agències 05/03/2020
Primer pla del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, atenent els mitjans al Parlament el 4 de març de 2020 (Horitzontal)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha apostat perquè l’espai de JxCat faci un procés de primàries per decidir les persones que encapçalen el nou projecte. En una entrevista a TV3, Calvet ha assenyalat que Carles Puigdemont ha de ser una d’aquestes persones “indiscutiblement” perquè lidera JxCat. Segons Calvet, prendre les decisions “democràticament” és “saludable” per l’espai i ha afegit que un procés de primàries seria “molt oportú”. Preguntat per si té decidit presentar-s’hi, ha respost: “Si es donen les circumstàncies, jo estaré a disposició d’aquest espai”. Primer però, segons Calvet, cal fer els “deures pendents” i acabar de reordenar l’espai.

“Hem passat moments de molta tensió, moments excepcionals, i encara hi som. Hem de tendir que, al marge de gestionar l’excepcionalitat, les decisions les puguem debatre i decidir democràticament. És saludable per l’espai”, ha argumentat.