Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Calvet afirma que JxCAT està “en condicions d’afavorir” un govern PSOE-Podem

|

- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que JxCAT està “en condicions d’afavorir” un govern entre PSOE i Podem. “Reiterem que estem en condicions d’afavorir un govern a l’Estat que estigui composat per qui ha guanyat les eleccions i acompanyat de qui més se li assembla ideològicament”, ha afirmat en declaracions a TV3. El conseller ha criticat que hi hagi un govern “en funcions des de fa molts mesos” i ha assegurat que volen “que hi hagi algú a l’altra banda de la taula”. D’altra banda, ha apostat per la “creació estructurada formal” de JxCAT, on hi formin part el PDeCAT i la Crida.

Al seu torn, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat al president del Gobierno en funcions, Pedro Sánchez, que deixi “de tenir la calculadora electoral a la mà” i prengui decisions per desbloquejar la investidura. En roda de premsa, ha afirmat que ara mateix qui ha de decidir què fer és Sánchez: “Ni ell sap què farà. Ens fa estar a tots instal·lats en aquesta incertesa”, i li ha exigit que s’aclareixi i faci política.

Publicitat

Segons ella, Sánchez està pendent dels càlculs electorals des que va arribar a La Moncloa, i considera que també ho està utilitzant en la situació a Catalunya, per la qual cosa l’ha desafiat a fer política. “Que posi eines polítiques sobre la taula i no la calculadora electoral: afrontar els reptes, la complexitat i també afrontar el diàleg i la negociació en el conflicte polític que vivim a Catalunya”, ha afegit.

Calvet diu que Ryanair “no podrà fer el que li doni la gana” i diu que el Govern seguirà de prop un eventual ERO

D’altra banda, també a TV3, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat també que si Ryanair finalment presenta un ERO “no podrà fer el que li doni la gana” i ha afegit que el Govern seguirà de prop que s’acompleixin tots els requisits legals. Calvet ha explicat que no tenen “informació directa” per part de la companyia sobre l'”eventual” tancament de la base a Girona i que es van assabentar del mateix a través del comunicat que la companyia va enviar als treballadors. Aquest dilluns, el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, es reuneix a Dublín amb la companyia per conèixer de prop els detalls. El conseller ha explicat que si finalment es presenta l’ERO sol·licitaran al Ministeri de Treball “poder estar assabentats i si s’escau estar presents”.

Et pot interessar  Puigdemont obre una pàgina web on demana el suport de la ciutadania a la seva candidatura del 12-M

Calvet ha explicat que l’objectiu de la trobada d’aquest dilluns és “conèixer els plans i gestionar un eventual tancament”, així com si la companyia té intenció de presentar “immediatament” un ERO que afectaria unes 160 persones. Ha assegurat que estan “preocupadíssims” per la possibilitat que es presenti aquest expedient. El conseller ha recordat que tenen convenis de promoció amb Ryanair, i amb d’altres companyies, als aeroports de Girona i Reus. “Tenim contractes vigents, heu anunciat que voleu tancar la base, què significa tot això”, ha exemplificat Calvet com a qüestions a plantejar a l’aeronlínia irlandesa. Ha afegit que volen afrontar la situació “en primera persona” i “prendre les regnes de la situació”.

Ha reconegut que els convenis de promoció “no estan lligats a la base” però ha insistit que l’objectiu del Govern és mantenir l’activitat que hi ha hagut fins ara, amb uns 125-130 vols setmanals i un impacte econòmic d’uns 500 MEUR segons dades del 2017.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut