Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Budó demana acudir massivament a la manifestació de la Diada “més enllà dels partits”

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha demanat acudir massivament a la manifestació de l’11 de Setembre d’aquest any perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”.

En una entrevista d’Europa Press, ha dit que la Diada “no és del Govern ni dels partits, sinó de la gent i de les entitats que convoquen”, després que aquest estiu hagin sorgit crítiques a l’ANC per part de membres d’ERC que fins i tot renuncien a assistir a la manifestació, en acusar l’entitat d’anar contra els partits independentistes. Meritxell Budó ha dit que “tampoc no és la Diada dels partits, és la Diada de la gent”, i tant ella com molts altres consellers també hi acudiran aquest any, afirma.

Publicitat

“Confio que hi haurà una resposta massiva. I aprofito per fer una crida a la gent perquè hi participi més que mai”, i ha recordat l’actitud unitària de l’1-O. “L’1-O la gent no ens preguntàvem ‘De quin partit ets tu?’ quan érem un al costat de l’altre defensant les nostres escoles”, ha recordat.

Ha demanat la mateixa actitud aquest dia: “En la Diada crec que que hem de continuar igual. El dia que fèiem la ‘Via catalana’ i ens donàvem les mans, tampoc no ens preguntàvem de quin partit érem”. La consellera demana acudir-hi aquest any per continuar reivindicant des de l’independentisme uns drets col·lectius, polítics i democràtics.

RONDA DE CONTACTES

La portaveu del Govern també ha destacat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “ja està acabant” la seva ronda de contactes per donar una resposta unitària a la sentència de l’1-O, i que en breu n’explicarà les conclusions.

“No vull descartar cap opció. En funció de la sentència, òbviament ha d’haver-hi contundència en la resposta”, ha defensat, i ha confiat que es produeixi una resposta veritablement unitària davant de qualsevol sentència que no sigui absolutòria. I ha replicat a Jéssica Albiach (comuns), que en una recent entrevista d’Europa Press va demanar a Torra una “resposta inclusiva” a la sentència i no utilitzar-la per impulsar un projecte independentista.

Budó ha demanat als comuns “que surtin d’aquesta zona de confort i neutralitat en què s’han volgut instal·lar” i donin suport a l’opinió dels catalans, perquè, segons la consellera, la gran majoria percep que el judici i la situació dels presos són injusts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut