Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Budó insisteix amb el relator: “Hi ha formacions que prioritzen el mediador però en cap cas el rebutgen”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit amb la “importància” del relator per a la taula de diàleg. En declaracions als mitjans després del minut de silenci per les víctimes del coronavirus, aquest dimecres al migdia a plaça Sant Jaume, Budó ha opinat que “hi ha formacions [que donen suport a l’executiu] que hauran prioritzat més que d’altres la necessitat de la mediació d’una manera immediata”. “Però en cap cas s’ha rebutjat per part dels partits aquesta figura”, ha asseverat. Per altra banda, la consellera entén que la comissió d’estudi al Parlament sobre la reconstrucció ha de “pivotar” al voltant de la comissió del Govern per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la covid-19 (CORECO).

Publicitat

Sobre el relator, Budó ha reiterat que és una figura necessària en els processos de negociació política. La consellera ha tornat a reclamar que, a més, la mediació sigui internacional “per fer de garant dels acords”. “El mediador mai s’ha rebutjat per part de cap formació que dona suport al Govern”, ha subratllat, en la línia del que ja va manifestar fa dos dies.

Tot i això, fonts d’ERC explicaven ahir que el que necessita la taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat són “garanties de compliment” més que un mediador o relator. Els republicans subratllaven que la taula de diàleg ha de tenir “mecanismes propis” per comptar amb “garanties” i que això s’ha d’abordar a la propera reunió que celebrin els governs català i espanyol.

Comissió d’estudi al Parlament

Per altra banda, Budó ha demanat coordinació entre la comissió d’estudi del Parlament i la comissió del Govern de la CORECO sobre la reconstrucció. La portaveu de l’executiu ha apuntat que els partits treballaran des de la comissió parlamentària, on també s’hi poden sumar els agents socials i econòmics. Tot i que ha admès que “l’encaix exacte ja s’acabarà de definir”, Budó ha afirmat que el Govern vol que tots els partits i els actors socials participin del debat.

La consellera ha fet aquestes declaracions després del minut de silenci a plaça Sant Jaume per les víctimes de covid-19. Aquest dimecres ha començat el dol oficial decretat pel president del Govern, Quim Torra, que durarà fins el 5 de juny. Per això les banderes de la Generalitat, les seves dependències i dels ajuntaments onegen a mig pal.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió