Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Budó avisa que continuaran governant fins que es puguin celebrar els comicis

L’executiu reconeix que no pot garantir les eleccions el proper 14-F

Agències 27/10/2020
La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó

Cap gestió per aconseguir unes eleccions telemàtiques 

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha avisat aquest dimarts que si l’evolució de la pandèmia del coronavirus impedeix la celebració de les eleccions catalanes el 14 de febrer continuaran governant “fins l’últim moment”, fins que es puguin celebrar.

En la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, ha assegurat que treballen per garantir que les eleccions es puguin celebrar, tal com es preveu, el 14 de febrer, i que el Govern ha de continuar al capdavant fins que se celebrin “si la pandèmia ho permet”. “Si no ho permet, tots junts hem de governar i gestionar aquesta crisi sanitària, econòmica i social. El Govern hi està compromès”, ha recalcat Budó, amb la qual cosa es podria perllongar la interinitat de l’executiu català.

Segons Budó, assumeixen aquesta responsabilitat malgrat no tenir president, després de la inhabilitació de Quim Torra fa just un mes: “Aquest és el nostre compromís fins el moment que es puguin celebrar unes eleccions”, ha afegit. Malgrat tot, ha explicat que treballen en l’elaboració d’un protocol perquè els comicis es puguin celebrar el 14 de febrer “amb les mesures i garanties sanitàries i democràtiques” que es requereixen. “Hem de poder garantir el dret a vot dels ciutadans, i que les eleccions es facin tenint en compte totes les recomanacions sanitàries, d’higiene i protecció per als votants i les persones que els tocarà treballar”, ha asseverat.