Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Buch i Marlaska celebren la “lleialtat institucional” entre la Generalitat i la Moncloa

La Junta de Seguretat de Catalunya s’ha reunit avui dijous a les 12.10 hores just un dia després que es conegués que el Ministeri de l’Interior ha ordenat el trasllat […]

Gerard Sesé 06/09/2018
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al pati dels Tarongers

La Junta de Seguretat de Catalunya s’ha reunit avui dijous a les 12.10 hores just un dia després que es conegués que el Ministeri de l’Interior ha ordenat el trasllat de centenars d’antiavalots d’aquests cossos a Catalunya per afrontar la Diada i l’aniversari de l’1-O. En la reunió, presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, i amb el ministre i el conseller del ram, Fernando Grande-Marlaska i Miquel Buch, respectivament, també s’ha d’abordar la definitiva integració dels Mossos en organismes de coordinació policial estatals i internacionals, que va quedar pendent de la penúltima reunió de l’organisme.

El conseller Miquel Buch ha volgut desgranar els tres acords principals que han arribat després de la trobada: en primer lloc, ha anunciat que els Mossos s’incorporaran al CITCO, en segon lloc ha explicat que es crearà una col·laboració interpolicial per treballar entre les juntes de seguretat i ha explicat que l’Estat estudiarà la petició de fer 1500 places noves de mossos en els dos pròxims anys de 750 cada convocatòria.

Buch ha volgut destacar la cordialitat de la trobada i que “no hi ha diferències de color polític i ens uneix el treball comú” i, com el ministre més tard també ha fet, ha agraït “el compromís del ministeri i la lleialtat institucional”.

Grande-Marlaska: “l’Espai públic no ha de ser monopolitzat”

El ministre de l’interior socialista també ha destacat la fidelitat institucional entre Generalitat i Gobierno i ha agraït la feina dels Mossos dels últims dies de cara la trobada.

El tema estrella era la gestió dels Mossos sobre l’espai públic de cara a la col·locació de llaços grocs i la retirada per part de l’unionisme radical: “hi ha un compromís que l’espai públic sigui per la convivència ciutadana i on tots els ciutadans puguin exercir els seus drets i llibertats sense que existeixin monopolis”. En aquest sentit, ha explicat que “tenim confiança plena en els Mossos que compleixin les responsabilitats, així com les que ens competeixen al nostre departament”.