Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Borrell insulta greument els senadors francesos que critiquen el judici de l’1-O

El ministre d'Exteriors denuncia "l'alarmant nivell de desinformació" que existeix a França representada pels seus representants polítics

|

- Publicitat -

El ministre Borrell no atura el seu odi cap a la terra on va néixer

El Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha agraït en nom del govern espanyol a l’executiu francès la resposta “ràpida i contundent” davant del manifest “inadmissible” de 41 senadors del país gal demanant “respecte pels drets i llibertats fonamentals a Catalunya”. A parer del Ministeri comanat per Josep Borrell, aquest pronunciament revela “un nivell alarmant de desinformació” d’aquests senadors sobre “la realitat espanyola, i en concret sobre Catalunya”. El mateix Ministeri subratlla que Espanya és “una democràcia plena amb divisió de poders” en què els drets i llibertats fonamentals, “inclòs el dret a un judici just i imparcial”, estan “garantits”.

Publicitat

Borrell té por a la democràcia i insulta els que no pensen com ell

El secretari d’Estat per a la UE i l’ambaixador de França a Espanya s’han reunit avui al Ministeri d’Exteriors per “compartir el rebuig ferm” al pronunciament dels 41 senadors, que formen part dels principals partits polítics francesos i que han denunciat “les repressions” que pateixen “els representants polítics de la Generalitat empresonats o forçats a l’exili”. Al seu parer, la situació que viuen és “un veritable atac contra els drets i les llibertats democràtiques”.

A més, el text lamenta que França subestimi “la gravetat” del context actual i l’insta, juntament amb la Unió Europea, a intervenir per “restablir les condicions de diàleg” i trobar “solucions polítiques a un problema polític”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut