Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El manifest de suport a Puigdemont tanca la recollida de signatures amb 5.000 adhesions en menys d’una setmana

La iniciativa popular pretén demostrar així "la transversalitat i la força de les adhesions que podia rebre el president Puigdemont"

|

- Publicitat -

El candidat de Junts a les eleccions catalanes del 12-M, Carles Puigdemont, ha rebut el suport de prop de 5.000 persones provinents d’àmbits diversos com la política, la cultura o la ciència, en menys d’una setmana. Els impulsors del manifest popular ‘Amb el president Puigdemont, cap a la Catalunya independent’, donen així per tancada la recollida de signatures, i celebren haver assolit la ratlla de les 5.000 en menys d’una setmana i just abans que es doni el tret de sortida a la campanya electoral, que ha començat aquest dijous, moment a partir del qual el manifest ja no admet més adhesions. 

Els promotors de la iniciativa subratllen que l’objectiu del manifest era mostrar “la transversalitat i la força de les adhesions que podia rebre el president Puigdemont i ho han aconseguit“. L’escrit va rebre el suport de més de 200 persones en escasses hores, amb reconeguts noms com el del raper Valtònyc, d’actors com Toni Albà, Lloll Bertran, Lluís Marco o Joan Lluís Bozzo, del sociòleg Salvador Cardús, l’arqueòleg Eudald Carbonell, els periodistes Carles Porta i Llibert Ferri, o la restauradora Ada Parellada, entre altres.

Publicitat

A la segona onada de signants s’han afegit personalitats com els escriptors Sam Abrams, Victor Alexandre, Joan Cuscó, Antoni Dalmases, Teresa Dolcet, Enric Larreula, Oriol Pi de Cabanyes, Montserrat Corretger, Agustí Pons, Núria Ribalta o Pasqual Tirach, així com noms de la filologia catalana -com Ester Franquesa, el catedràtic Narcís Garolera o l’exdirector general de Política Lingüística Miquel Reniu- i del Dret -com els juristes Jordi Pina, Jaume Alonso Cuevillas, Pepe Fajula, Eusebi Campdepadrós, Maria do Carmo Marqués Pinto, Jordi Colomines, Dolors Tella, Hector López Bofill o Pere Grau.

Et pot interessar  La cruesa de l'exili: mor la mare de Carles Puigdemont, Núria Casamajó, poc abans del seu possible retorn

Entre els signants també figuren activistes independentistes com l’emprenedor actualment exiliat a Suïssa Josep Capmajó, Salvador Ribot, Joan Contijoch, Roser Loire, Victor Curucurull, Ignasi Faura, Francesca Simeon o Núria Breu, entre d’altres, al costat d’activistes ambientals com Joan Carles Sallas i Àngel Segura i promotors culturals com Josep M. Font Gillué o Jaume Ciurana.

L’escrit sosté que Puigdemont és el “més reconegut defensor de la causa d’alliberament”

El manifest afirma que la llista de Junts + és la que “lliga com cap altra amb la legitimitat de l’històric referèndum de l’1 d’octubre de 2017” i sosté que Puigdemont “és el més reconegut defensor de la causa d’alliberament de la nació catalana tant als Països Catalans, com a Espanya, Europa i arreu del món”. A més, considera que Puigdemont és “un actiu del màxim nivell, que mereix el nostre suport i que no podem malbaratar”.

“La lluita tenaç de Puigdemont el fa mereixedor de respecte i de prestigi internacional com a valedor d’una causa justa i democràtica”, indica el manifest, que crida també a “unir esforços per reprendre amb més força i intel·ligència el camí emprès i culminar-lo”. El text assegura que “el trajecte cap a la plena sobirania requereix la màxima unitat nacional” i que “la Catalunya d’avui ha de poder respondre als reptes d’una societat diversa en la qual el català ha de ser la llengua pròpia i vincle de cohesió, enmig d’altres grans reptes de la globalització i de l’emergència climàtica que cal atendre amb urgència”.

Podeu consultar la llista de totes les persones signants a través d’aquest enllaç. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut