Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Borràs proposa suspendre l’activitat del Parlament fins que s’esclareixi la situació de Juvillà

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha valorat el fet que la Junta Electoral Central hagi exigit que es deixi sense efecte l’acta del diputat de Pau Juvillà. Borràs ha lamentat que és un acord “contra tot principi de dret” i que la JEC ho ha resolt de manera ferma en via administrativa i “ex lege”.

Borràs ha criticat que la JEC ni tan sols s’ha esperat a la resposta de la resolució del Tribunal Supremo, sobre les mesures cautelars a Juvillà. El Parlament va acordar, per àmplia majoria, presentar un recurs i també ho ha fet el diputat anticapitalista en contra la decisió de la JEC. No obstant això, l’àrbitre electoral ha tirat pel dret, i ha expedit l’acta de la següent diputada de la CUP.

Publicitat

La presidenta del Parlament ha esmentat que la JEC va demanar-li que indiqués quines mesures prendria en un termini de cinc dies hàbils. Borràs ha lamentat que a pesar que l’àrbitre electoral és un òrgan administratiu, actua com a “instància judicial”.

Com que el Parlament va aprovar que no hi havia cap causa que justifiqués la pèrdua de la condició de diputat de Pau Juvillà, en conseqüència Borràs ha decidit desconvocar les sessions previstes fins que s’esclareixi la situació del diputat de la CUP.

El Parlament elaborarà un dictamen contra l’atac dels membres de la cambra i denunciarà les ingerències de la JEC, que pretén imposar-se a les decisions democràtiques preses a la cambra catalana. Així doncs, ha denunciat les ingerències polítiques de l’Estat.

La presidenta de la cambra catalana ha qualificat “d’extrema gravetat la situació que vivim” i demana defensar els drets dels electes i dels electors. També ha transmès el seu suport personal i com a presidenta del Parlament a Pau Juvillà. Borràs s’ha mostrat novament ferma contra la repressió.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut