Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Bolaños es burla de nou de l’independentisme dient que “no ho tornaran a fer”

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha tornat a burlar-se de l’independentisme, insistint en la falsa idea que el procés “ha acabat” i assegurant que les formacions independentistes “no ho tornaran a fer”, en referència al referèndum del 2017, però deixant anar una subtil amenaça, recordant que “l’Estat té eines per actuar si es repetissin els fets del 2017”. Ho ha dit durant una entrevista amb Telecinco, en la qual també ha aprofitat per defensar la vergonyosa cimera francoespanyola que el dia de demà, dijous 19 de gener, tindrà lloc a Barcelona, i treure pit de la suposada millora que ha viscut Catalunya amb el govern més progressista de la història.

“L’independentisme vol aïllar Catalunya, i el que volem nosaltres és exactament el contrari, que Catalunya sigui motor d’Espanya i d’Europa, i demà la cimera ho posa de manifest” ha expressat Bolaños, sense tenir en compte que Catalunya ja és un dels principals motors d’Espanya, i insistint en la idea que la cimera  “és una manera de mirar al futur a Catalunya”. “Hi ha un projecte en matèria d’energia que és el més important d’Europa i que té seu a Barcelona, amb una inversió milmilionària, i això és diferent del que va passar el 2017, quan marxaven empreses de Catalunya”, ha afegit, referint-se a la canonada submarina que ha de connectar Barcelona amb Marsella per transportar hidrogen verd, el preu mediambiental de la qual es desconeix.

Publicitat

Bolaños ha mantingut que la situació actual a Catalunya no té “res a veure” amb el 2017, atribuint-ho als esforços del seu govern per treballar “amb diàleg”. “Clar que la taula de diàleg significa que arribem a acords, i hem europeïtzat el Codi Penal, perquè el delicte de sedició no era europeu, com diuen els tribunals europeus, i en cap país d’Europa s’acceptava aquest delicte” ha presumit, sense esmentar que la Moncloa ha ignorat el Govern i incomplert el compromís de reunir-se abans que acabés el 2022. “Crec que la responsabilitat d’un govern és que no s’arribi al precipici com el 2017, que era un desastre per a Catalunya”, però “no ho tornaran a fer”, ha manifestat.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut