Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Bolaños diu que “tothom sap” que la ILP del Parlament sobre la independència “acabarà en res”

"Acabarà enlloc, igual que va acabar el procés independentista i les polítiques del PP que van ser tan desastroses per a la convivència", ha afirmat

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que actualment “hi ha menys d’un 10% de catalans que volen una sortida unilateral al conflicte polític a Catalunya i que tan ell, com el PP, cop “tothom” “saben” que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que es tramita al Parlament –amb el suport de Junts i la CUP- per a la declaració unilateral d’independència “acabarà en res”. “Acabarà enlloc, igual que va acabar el procés independentista i les polítiques del PP que van ser tan desastroses per a la convivència”, ha dit en resposta a una pregunta del diputat del PP Nacho Martín Blanco.

Precisament Blanco ha acusat el govern espanyol d’estar “amnistiant la corrupció dels partits separatistes que hi va haver el 2017”. “Ho estan fent, entre altres, amnistiant la malversació de fons públics de la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat”, ha dit, i per tant “ja veig com els repugna la corrupció”.

Publicitat

Segons Martín Blanco, el govern espanyol està més preocupat per la “declaració d’independència del senyor Ábalos” que per la declaració d’independència al Parlament “que promouen els seus socis parlamentaris”.

“Entenc que els implicats del ‘cas Koldo’ estiguin preocupats, però sempre es poden declarar independentistes per a ser amnistiats”, ha dit. Segons Martín Blanco, els socialistes “farien bé en obeir menys a Puigdemont i escoltar més els jutges”.

“Des del PP no permetrem que facin amb Espanya el que Sánchez està fent amb el seu partit: degradar-lo moralment, i arrasar-lo èticament”.

En la seva rèplica, Bolaños ha retret al PP que no parli de l’amnistia “des que sabem el que pensa realment el senyor Feijóo”, en referència a les confessions que va fer durant la campanya gallega a un grup de periodistes sobre el fet que havia estudiat aquesta possibilitat en el marc de les converses amb Junts per a la seva investidura.

Et pot interessar  Koldo s'encara amb el Senat i afirma estar "mort" mediàticament: "Em trucaran quan em declarin innocent?"

“Des que sabem que al senyor Feijóo li semblen bé els indults i que l’amnistia és quelcom a estudiar per a la reconciliació a Catalunya, vostès no en diuen ni paraula”. “La llei d’amnistia, com els indults serviran per assolir la plena convivència i retrobament a Catalunya”, ha dit.

En aquest marc, Bolaños ha recordat que quan governava el PP hi havia “més catalans que volien la independència que els que volien mantenir-se a Espanya”, i avui, amb el govern socialista, el percentatge dels que es volen mantenir a Espanya “és onze punts superior”.

“Per això li dic que les nostres polítiques, que són la causa d’aquest canvi d’opinió, són les que estan fent una Espanya millor, més habitable, i per això els catalans van passar pàgina de Ciutadans, i després del PP”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut