Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Baños denuncia la gran mentida de la quota lingüística

|

- Publicitat -

L’exdiputat de la CUP, Antonio Baños, ha comentat la notícia que el TSJC declara ferma la sentència del 25% del castellà a les aules, i obliga a executar-la.

Baños ha lamentat que “és indignant i s’ha de desobeir”, però ha posat en relleu que la sentència parteix de la idea que actualment hi ha un 75% de l’ensenyament es produeix en català. “Us imagineu una Catalunya on el 75% de TOT l’ensenyament, màsters universitaris, disciplines tecnològiques, on line, escoles religioses i privades incloses es fes en català? No, oi? Per aquí plora la criatura”.

Publicitat

Així, ha donat a entendre que s’està reclamant una quota del 25% en castellà, i s’està apel·lant a la legalitat per fer-ho. En canvi, no s’està tenint en compte els incompliments que hi ha en l’actualitat en l’educació amb la llengua catalana. D’aquesta manera, es pot llegir entre línies que davant l’actitud “legalista” que demana el 25% en castellà, es podria respondre demanant el 75% restant en català.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut