Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aznar dona positiu en covid i haurà de participar virtualment al 20è congrés del PP

|

- Publicitat -

El PP ha iniciat el seu 20è congrés amb baixes. No hi acudirà el líder dels populars europeus, Donald Tusk, que va qualificar l’acord del PP i Vox per al govern de Castella i Lleó com una “trista notícia” i una “capitulació” cap als postulats de l’extrema dreta. Tampoc no hi serà l’expresident del Gobierno i del PP José María Aznar, que ha donat positiu en covid.

Aznar intervindrà igualment, però per videoconferència. Segons ha explicat el president del comitè organitzador, l’eurodiputat Esteban González Pons en una piulada a Twitter, l’expresident “és asimptomàtic i es troba bé”. La seva absència física aigualeix la imatge d’unitat pretesa dels exlíders del partit entorn del futur president dels populars, Alberto Núñez Feijóo.

Publicitat

El lema del conclave, “Ho farem bé”, i el lloc escollit, Sevilla, apunten a la voluntat dels populars de “reiniciar” la senda i recuperar l’esperit del congrés de la seva fundació el 1990, quan José María Aznar va prendre les regnes del nou Partit Popular per deixar enrere l’Aliança Popular de Manuel Fraga.

Feijóo haurà de nomenar ara una nova portaveu al Congreso i designar la resta de la direcció del PP. Sonen noms com el diputat andalús Carlos Rojas per rellevar Gamarra com a portaveu, i entre els nous membres de la direcció hi haurà, previsiblement, l’eurodiputat Esteban González Pons. Al Senado el nou portaveu podria ser José Manuel Barreiro. Feijóo ocuparà formalment la presidència del PP amb la tasca pendent de definir encara la seva relació amb Vox i l’encaix amb Isabel Díaz Ayuso.

Els populars preveuen un congrés “extraordinàriament plàcid”. Com a mostra el fet que les joventuts han llogat una discoteca a la capital sevillana per fer la “Preparados Afterparty”, en referència al lema de campanya de Feijóo: “Preparados”, que tindrà lloc el mateix divendres, bans de la seva designació com a president del PP.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions

Primer amb la intervenció de la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i després amb un fòrum dels presidents autonòmics Juana Moreno, Fernando López Miras, Alfonso Fernández Mañueco i Isabel Díaz Ayuso moderat pel mateix Feijóo.

Després hi haurà tres intervencions dels expresidents del PP Mariano Rajoy i Pablo Casado, que s’acomiadarà just abans que prengui la paraula Feijóo per presentar formalment la seva candidatura.

A les 12 de dissabte es proclamarà l’elecció de Feijóo com a nou president del partit, i aquest prendrà la paraula per pronunciar el seu primer discurs al càrrec.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut