Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Avançar cap a la independència, la condició de la CUP per acudir a la trobada per l’Acord de Claredat

Estrada avisa Aragonès que no alimentaran "el relat fal·laç" del que partia la taula de partits del PSC

|

- Publicitat -

La CUP ha condicionat la seva participació en la trobada per l’Acord de Claredat del juny al fet que aquesta busqui “consensuar com avançar” cap a la independència.

En una roda de premsa des del Parlament, la diputada Laia Estrada ha avisat el president Pere Aragonès que no alimentaran “el relat fal·laç” del que partia la taula de partits del PSC: “No és un problema entre catalans, és un conflicte entre el nostre poble i l’Estat”.

Publicitat

Preguntada per si això suposa vetar la participació de partits no independentistes, Estrada ha aclarit que ells només exigeixen “seure en un espai” on puguin parlar de les “accions” que fan avançar cap a la independència. “La qüestió és saber a què ens convoquen”, ha dit, tot reclamant més informació a Aragonès.

Aposta per la unilateralitat 

Estrada ha insistit que el govern espanyol “mai s’obrirà a negociar” un referèndum d’autodeterminació de Catalunya i que, per això, la CUP aposta per fer un nou referèndum unilateral.

En paral·lel, els anticapitalistes consideren que s’ha de “generar conflicte” per tal que l’afer català suposi “un problema per a la comunitat internacional” i, així, “l’estat es vegi obligat a resoldre el conflicte”.

Et pot interessar  El PSC carrega contra la proposta d'Aragonès per l'Acord de Claredat: "Amb propostes divisives no ens hi trobaran"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut