Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

[Àudio] Turull: “Veurem si la taula de diàleg és per fer bullir l’olla i anestesiar l’independentisme”

El pres polític indultat recorda les paraules de la portaveu del Gobierno i li respon que la lliçó apresa és que “l’estat està disposat a tot per reprimir les urnes a Catalunya”

Avatar
Agències 25/07/2021
Jordi Turull durant la seva intervenció a les portes de Lledoners. abans d'entrar a la presó el 9 de març.

El conseller legítim Jordi Turull ha dit aquest diumenge confiar “poc” en les resultats de la taula de diàleg, “per l’actitud de sempre de l’Estat”. En una entrevista a RAC1, Turull creu que amb dues o tres reunions ja es veurà si hi ha “ganes” de resoldre el conflicte polític. Solució que, per a ell, només passa per “deixar que la gent de Catalunya decideixi sobre el futur polític”. Turull preveu que no es trigarà “gaire” a veure si, per part de l’Estat, la taula de diàleg és “fer bullir l’olla, voler anestesiar el moviment independentista”. També ha remarcat que, per ara, “només” ha estat la part catalana qui ha presentat una proposta.

Per Turull, el diàleg entre les forces independentistes ha de ser “permanent”: “De seguida s’anirà veient quin pot ser el recorregut de la taula de diàleg, no crec que ningú que vegi que no porta enlloc, vulgui mantenir els dos anys de marge per un tema de calendari”.

El pres polític indultat també ha replicat la ministra de Política Territorial Isabel Rodríguez, que aquesta setmana va afirmar que espera que els independentistes hagin “après la lliçó”. Turull creu que ja l’han après, i que és que “l’Estat està disposat a tot per intentar reprimir el que diuen les urnes a Catalunya”, i que l’independentisme és “imbatible” si hi ha unitat, “lleialtat i confiança”.