Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Àudio] Toni Comín celebra la immunitat de Ponsatí per poder-se retrobar a l’Eurocambra

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts per Catalunya Toni Comín celebra l’entrada de Ponsatí perquè era la seva “màxima aspiració” ser tres quan es van presentar a les eleccions europees. “L’equip creix i s’enforteix moltíssim”, assegura.

En aquest sentit, destaca que Junts per Catalunya tindrà la “delegació catalana” més important al Parlament Europeu. “Cap altre partit català tindrà tants eurodiputats com tindrem nosaltres quan s’incorpori la Clara”, remarca. L’entrada de Ponsatí també va acompanyada de “més assessors” i “més capacitat de fer acció política”, segons Comín, que també admet que el cas de la immunitat de Ponsatí és una mica diferent des d’Escòcia, donat que des del dia 1 de febrer ja no forma part de la Unió Europea, però que no hauria de suposar cap traba de cara a la seva entrada a l’Eurocambra, i a poder-se moure amb llibertat per Europa, i així poder anar també a l’acte organitzat a Perpinyà.

Publicitat

Ponsatí entra a l’Eurocambra

Espanya i França són els estats que més eurodiputats guanyen després del Brexit, cinc cadascun. Els segueixen Itàlia i Holanda, que en guanyen tres, i Irlanda, que n’incorpora dos. Polònia, Romania, Suècia, Àustria, Dinamarca, Eslovàquia, Finlàndia, Croàcia i Estònia en guanyen un. Els altres 13 estats membres mantenen la representació actual.

Els cinc eurodiputats que guanya Espanya es reparteixen entre PSOE, PP, Ciutadans, Vox i Lliures. Els socialistes incorporen Marcos Ros Sempere i continuaran sent la principal força amb 22 escons. El PP en passarà a tenir 13 amb Gabriel Mato, germà de l’exministra Ana Mato. Ciutadans tindrà set eurodiputats amb l’arribada d’Adrián Vázquez i Lliures passarà a tenir-ne tres per l’entrada de Ponsatí a la cambra.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut