Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

[Àudio] Rodríguez talla Montero cinc cops per silenciar crítiques a Sánchez per la massacre a Melilla

|

- Publicitat -

“Si li sembla a la ministra d’Igualtat, respondré totes les qüestions relacionades amb la tanca”. D’aquesta manera el Gobierno “més progressista de la història” silencia qualsevol possible crítica a la massacre de Melilla i a les brutes declaracions del president espanyol Pedro Sánchez.

La ministra de Política Territorial i portaveu de l’executiu espanyol, Isabel Rodríguez, ha impedit contestar a la ministra d’Igualtat, Irene Montero, fins a cinc ocasions durant la roda de premsa del Consell de Ministres, en ser preguntada directament sobre la tragèdia que va acabar amb gairebé quaranta morts.

Publicitat

La primera pregunta anava encaminada a saber si Montero comparteix l’agraïment i el suport de Sánchez a les autoritats marroquines. Previsiblement, la resposta era no. I és que des de la traïció del PSOE al Sàhara, l’executiu de coalició trontolla, ja que a Podemos està en contra del suport al règim marroquí.

Un altre periodista ha preguntat a Montero si considera necessari que hi hagi una investigació sobre l’ocorregut a Melilla. “Li contestaré jo a totes les preguntes”, ha insistit la portaveu. En una tercera ocasió, un altre periodista ha preguntat a la ministra d’Igualtat si des de Podemos han demanat explicacions i Rodríguez ha tornat a respondre sense deixar contestar a Montero.

Com Montero ha callat i no s’ha expressat en contra, un altre periodista ha plantejat si donava per vàlida l’opinió de la ministra portaveu i Rodríguez ha tornat a espolsar-se la qüestió.

La cinquena pregunta a la ministra d’Igualtat, sobre la llei trans i la seva opinió dels fets a Melilla, només ha estat contestada parcialment per Montero, qui ha evitat expressar-se sobre la massacre. Tot plegat, evidenciant el fracàs del Gobierno de coalició amb un descarat control del relat oficial.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut