Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Asens, crític amb el relat de l’ANC durant la Diada

El negociador de Sumar diu que "l'hipercriticisme paralitzant" del discurs de Dolors Feliu "acaba reforçant l'statu quo"

|

- Publicitat -

El negociador de Sumar amb Junts, Jaume Asens, no ha vist amb bons ulls el discurs de la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, durant la manifestació multitudinària independentista amb motiu de la Diada de Catalunya. Feliu va carregar contra la negociació que els partits independentistes pretenen emprendre amb el PSOE i Sumar per la hipotètica investidura de Pedro Sánchez, així com contra la proposta de llei d’amnistia, un dels serrells que més toca a Asens. L’endemà de la Diada, i en dues entrevistes diferents, Asens s’ha ocupat de criticar el “relat èpic i grandiloqüent” de l’ANC.

“Hi ha certs relats èpics i grandiloqüents, el relat de tot o res, que són d’un hipercriticisme paralitzant que acaba reforçant l’statu quo”, ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a La 2 i Ràdio 4, tot afegint que “els que estan en contra dels acords es tornen aliats involuntaris de l’statu quo i acaben sent funcionals al projecte de l’adversari”. No obstant això, Asens ha evitat criticar el paper del president a l’exili, Carles Puigdemont, amb qui va reunir-se la setmana passada, assegurant que no està en quest marc perquè s’ha obert a negociar.

Publicitat

Sobre l’estat de les negociacions, Asens ha instat el PSOE a accelerar el ritme de les converses amb l’independentisme, ja que encara no n’ha obert ni amb Junts ni amb ERC, tal com han confirmat els dos partits. “El PSOE està anant molt a poc a poc, necessitem que comenci. Els temps són molt justos”, ha dit. Així i tot, l’exdiputat dels comuns ha aprofitat per elogiar els socialistes, celebrant que el PSOE de Pedro Sánchez és “molt més valent” que el que hi havia abans que arribés el líder socialista.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional

Mostrant-se optimista, Asens ha opinat que “encara és possible” aprovar una llei d’amnistia abans de la investidura, però ha recordat que els temps seran més llargs ara que el Senat té majoria del PP. A més, Asens ha defensat que mentre que el Tribunal Constitucional el 2010 va ser “l’origen del problema”, actualment pot ser “la solució” perquè la majoria progressista del TC pot ser qui acabi avalant la llei d’amnistia.

El negociador de Sumar també ha instat ERC i Junts a tenir una “millor coordinació entre ells” i ha opinat que és un “error” algunes de les crítiques dels republicans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut