Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Arrimadas critica Sánchez per acceptar que ERC posi condicions per la pròrroga de l’estat d’alarma

|

- Publicitat -

La presidenta estatal de Cs, Inés Arrimadas, considera una “mala notícia” que el Gobierno  depengui d’ERC, de cara a la pròrroga de l’estat d’alarma. En declaracions a Telecinco aquest divendres, la líder del grup taronja ha afirmat que és “dolent” per a Espanya que les condicions sobre “una cosa tan important” les posin els republicans, que reclamen contrapartides a favor dels presos, “coses nacionalistes” i la “taula de xantatge” -sobre l’espai de diàleg entre governs. Arrimadas, en canvi, ha insistit que Cs sempre demana “alguna cosa bona per als autònims i totes les famílies”. En aquest sentit la diputada ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a dialogar amb Cs: “Estem disposats a parlar, pel bé dels espanyols”.

Arrimadas ha afegit que si Sánchez deixa que les condicions les posi ERC és perquè el president espanyol “ho vol”. Així, ha reiterat que “serà positiu” si es pot evitar que el grup de Gabriel Rufián marqui el “rumb polític” d’Espanya. La cap de files de Cs ha asseverat que l’executiu espanyol haurà de donar explicacions si segueix permetent els “xantatges” d’ERC.

Publicitat

Per altra banda, Arrimadas creu que la següent pròrroga d’estat d’alarma també ha de ser de 15 dies -com fins ara-, i no de 30 dies, tal com estudia la Moncloa.

Et pot interessar  Junts i ERC presenten vots particulars a l'informe del PP contra l'amnistia que s'aprovarà dilluns al Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut