Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Arran demana als processats de l’1-O que no vagin als judicis per “no reconèixer” la justícia espanyola

Inicien una campanya per "guanyar la partida" al "règim", en què inclouen la monarquia, els jutges, l'Íbex-35 i els grans partits espanyols menys Podem

|

- Publicitat -

El grup juvenil Arran ha fet una crida als processats pel procés independentista a no acudir als judicis previstos a Madrid perquè estarien “reconeixent” la justícia espanyola. Durant la presentació de la campanya “Trenquem la baralla, tombem el règim”, amb què pretenen denunciar el “cicle repressiu” que s’estaria vivint a l’Estat, la portaveu de l’organització, Núria Martí, també ha demanat a la població “deixar de ser espectadors” del “règim” i tenir “voluntat popular” per “tombar-lo”. Amb la imatge de sis cartes representant la monarquia, l’alta judicatura, l’Íbex-35, a més de PP, PSOE, Cs i Vox, Arran ha explicat que la d’aquest dimecres ha estat finalment la primera acció de la campanya, ja que la detenció de vuit dels seus membres ahir a Madrid ho va impedir.

Sobre aquesta qüestió, Martí ha volgut denunciar la “vulneració dels drets” dels companys pel fet de detenir-los, i perquè, segons ella, no els van deixar triar un advocat i els en van adjudicar un d’ofici. Un cop els vuit membres han estat posats en llibertat sense mesures cautelars pel jutjat d’instrucció 11 de Madrid després de 24 hores detinguts, la portaveu d’Arran ha volgut explicar que l’acció pretenia “denunciar els judicis injustos i injustificats”, en referència als processats per l’1-O.

Publicitat

Pel que fa a la campanya, que aquest dimecres s’ha iniciat, Arran ha decidit triar la imatge d’una baralla perquè creuen que l’actual situació està forjada per uns actors que haurien creat un “engranatge” amb l’objectiu de “manar” la població segons els seus interessos i d'”enriquirse a base de les classes treballadores”. Davant d’aquesta situació, asseguren, creuen que la carta del jòquer, que representaria la població, és l’única que pot “desestabilitzar” la partida, i per això reclamen “deixar de ser espectadors” i estar decidits a “guanyar”. Arran creu que la victòria “del poble” serà un fet, però avisa que el suposat “règim” sempre troba nous mecanismes per no perdre el poder, entre els quals ha citat l’article 155.

Et pot interessar  Entitats ecologistes i juvenils s'organitzen per a manifestar-se el 8 de juny a Barcelona davant "la crisi ecosocial"

En aquest sentit, la portaveu de l’organització ha defensat que el judici del procés és un intent del “règim” per “desestabilitzar tot un moviment popular”, però ha avisat que la suposada “repressió” no és només contra l’independentisme, sinó també davant la dona, la classe treballadora o les llengües de l’Estat que no són el castellà. Per tot plegat, han insistit en la mobilització. “Els joves estem obrint des de baix el que volen tancar des de dalt”, ha sentenciat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut