Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès torna a exigir el traspàs de Rodalies durant el Global Public Transport Summit 2023

Aragonès ha recordat a la ministra espanyola que Rodalies ha de ser una infraestructura "d'interès ciutadà" i no una eina al servei d'un determinat projecte polític o de l'Estat

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha respost lenèsima negativa de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, al traspàs de Rodaliesque des de fa mesos el Govern de la Generalitat reclama a l’executiu espanyol. Aprofitant la visita que ha fet al congrés Global Public Transport Summit 2023, Aragonès ha recordat a la ministra espanyola que Rodalies ha de ser una infraestructura “d’interès ciutadà” i no una eina al servei d’un determinat projecte polític o de l’Estat.

Aragonès ha celebrat que mentre duri el Congrés, tant Barcelona com Catalunya són la “capital del transport públic mundial”, tot posant en valor el bon funcionament del transport públic a la capital catalana. No obstant això, el president català ha tornat a adreçar la problemàtica situació de Rodalies, que registra incidències 4 de cada 5 dies laborables i afecta directament els usuaris de Rodalies d’arreu de Catalunya. Així, Aragonès ha tornat a exigir el traspàs de la titularitat del servei, recordant a Sánchez que una infraestructura d’interès ciutadà com Rodalies ha de servir precisament als ciutadans, i no pas “a un determinat projecte polític o de l’Estat”.

Publicitat

El president ha destacat la feina feta des del Govern per a millorar el transport públic català i ha posat com a exemple el fet que FGC hagi assumit la gestió de la línia de Lleida a la Pobla de Segur. Alhora, ha remarcat que s’està treballant per avançar en nous models de mobilitat que articularan noves àrees de connectivitat al Camp de Tarragona mitjançant el tramvia. A més, ha assegurat que en els propers anys es millorarà la connexió interna catalana gràcies a la unió de les dues grans línies de FGC entre plaça Espanya i l’estació de Gràcia de FGC.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut