Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès sobre la Bilateral: “Els avenços transcendentals no s’han atès per manca de voluntat del govern espanyol”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat de “petits, parcials i insuficients” els resultats de la Comissió Bilateral entre els governs català i espanyol celebrada aquest divendres a Barcelona. Afirma que a la trobada no es van atendre qüestions transcendentals “per la manca de voluntat del govern espanyol” i, davant d’això, diu que “cal anar molt més enllà”. “Si el govern de l’Estat creu que aquesta via és una bona via de relació amb Catalunya , ha d’aportar moltes més propostes i ha de posar sobre la taula moltes més coses que no pas les que es van tancar ahir”, ha expressat Aragonès des d’Arbeca (Garrigues). Pel que fa la data de la Taula de Diàleg, ha dit que prefereix “uns dies més a una trobada sense contingut”.

Preguntat per la valoració que fa de la Comissió Bilateral d’aquest divendres, Pere Aragonès ha afirmant que el Govern no es pot “conformar” amb el traspàs de “petites infraestructures” i ha assegurat que el resultat de la reunió ha estat “insuficient” perquè “el govern espanyol no ha volgut anar més enllà”.

Publicitat

Pel que fa les paraules de la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que va qualificar d'”històrics” els acords de la Bilateral, Aragonès ha dit que són històrics perquè “en els últims deu anys no hi havia hagut res” però que, tot i això, els resultats són “encara petits” ja que no han abordat qüestions “transcendentals”.

Pel que fa una possible reunió de la taula de diàleg abans de Setmana Santa, Aragonès ha afirmat que l’important “no són les dates sinó els continguts” tot i que ha dit que la trobada “no es pot dilatar excessivament. “Prefereixo que necessitem uns dies més i trobar-nos amb continguts que no una foto sense continguts. Perquè la resolució del problema polític no necessita fotos sinó compromisos”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès respon als inspectors d'Hisenda que "res impedeix" la implementació del finançament singular

Sobre el calendari escolar: “és una bona decisió”

Així mateix, Aragonès ha assegurat que l’avançament del calendari escolar “és una bona decisió” i que encara que durant el setembre l’activitat lectiva es concentrarà al matí, durant la tarda els centres educatius també estaran oberts per facilitar la conciliació familiar. “Demanem [als docents] fer la mateixa feina ordenada de manera diferent”, ha argumentat Aragonés.

“El PP ha format part de la corrupció sistèmica de l’Estat”

D’altra banda, Aragonés també ha parlat de la batalla interna del Partit Popular entre Ayuso i Casado i ha afirmat que el PP “té molta feina a fer en l’àmbit de la corrupció”. En aquest sentit, ha qualificat el partit de formar part de la “corrupció sistèmica de l’estat espanyol” i, mostra d’això, és que “la seva seu es va construir gràcies a la corrupció”. Tot i això, ha dit que a ell no li toca fer una valoració de les qüestions internes del partit i ha recordat que a Catalunya la ciutadania ha decidit que el PP sigui un partit “extremadament minoritari”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut