Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Aragonès reivindica el “fil roig” de la presidència de Francesc Macià

Qualifica de “buit” el discurs del monarca i el contraposa a la lluita per la “llibertat” i el “progrés”

Agències 25/12/2021
L'ofrena floral del Govern a la tomba de Francesc Macià amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el 25 de desembre del 2021.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que el Govern està compromès amb el llegat de Francesc Macià, un “fil roig” de la Generalitat republicana que tenen “més present que mai” en l’etapa de “reconstrucció” que afronta el país. Durant l’ofrena floral a la tomba del president de la República, Aragonès també s’ha referit al discurs del rei, que ha qualificat de “buit”. “N’esperàvem poc i ha aportat molt poc”, ha asseverat. En aquest sentit, ha contraposat el missatge del monarca a l’homenatge que cada Nadal es fa a Macià, que ha recordat que tota la vida va unir “la causa de la llibertat i la causa del progrés”.

Pel president de la Generalitat, les paraules de Macià han de servir de guia en moments com els actuals, en què veu “evident” que la causa per la justícia social i el progrés col·lectiu “necessiten la llibertat nacional”. “Per això defensem la república catalana, per això defensem la independència, com a millor eina per aconseguir la justícia social, la igualtat d’oportunitats i el progrés del nostre país”, ha afegit.

Aragonès també ha fet una nova crida a “extremar” les mesures precaució contra la covid-19 i ha fet un agraïment als professionals sanitaris que treballen per Nadal a hospitals, residències de gent gran i de discapacitats. “Per fer-los la feina més fàcil hem d’extremar les precaucions”, ha insistit, amb l’objectiu de garantir l'”autoprotecció col·lectiva” i el “sistema de salut”.