Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès plantarà el PP després de defensar l’amnistia al Senat el dijous

Vilagrà defensa l'assistència d'Aragonès a la reunió al·legant que "les reivindicacions territorials s'han d'expressar amb força"

|

- Publicitat -

El pròxim dijous, 19 d’octubre, el president de la Generalitat Pere Aragonès defensarà la llei d’amnistia que ERC i Junts reclamen a canvi del seu suport a la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez al Senat, on el PP té majoria absoluta. Aragonès acudirà a la reunió de la Comissió de Comunitats Autònomes del Senat, però no es quedarà per escoltar els arguments dels presidents autonòmics del PP.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà ha defensat l’assistència d’Aragonès a la reunió tot i les crítiques de partits independentistes com la CUP, que retreuen a Aragonès no tenir una “agenda pròpia”, al·legant que “les reivindicacions territorials s’han d’expressar amb força. Hem volgut ser-hi per ocupar l’espai. No ens fa por anar al Senat“. De fet, segons la consellera, Aragonès no es quedarà a la reunió perquè é “temes d’agenda” fora de la cambra alta.

Publicitat

Sense donar massa detalls, la consellera Vilagrà ha donat per fet que Aragonès farà aquest dijous una defensa de l’amnistia, de l’autodeterminació com a mecanisme de resolució del conflicte, i també reivindicarà que cal millorar la situació de la ciutadania. A la reunió, tanmateix, només està previst que hi acudeixin els caps dels governs autonòmics del PP.

Et pot interessar  ERC demana concrecions al govern estatal en la conversió de la comissaria de Via Laietana en un "lloc de memòria"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut