Edició 2115

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 10 de maig del 2024
Edició 2115

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 10 de maig del 2024

Pellicer retreu a Aragonès que vagi al Senat a defensar l’amnistia i assegura que li falta una “agenda pròpia”

"Toca explicar-se al Parlament i fer polítiques que ens facin avançar en l'autodeterminació i l'amnistia", ha reblat

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP, Xavier Pellicer, ha carregat contra les propostes de l’informe de l’acord de claredat perquè totes elles preveuen un referèndum acordat amb l’Estat espanyol. A parer dels cupaires aquestes vies són un “atzucac, un camí sense sortida” i aposten per un referèndum d’autodeterminació sense entesa amb l’Estat.

En aquest sentit, Pellicer ha avisat que el plantejament d’Aragonès, un referèndum “a l’escocesa”, portaria a una situació de “bloqueig”. D’altra banda, el diputat ha retret que Aragonès vagi al Senat a defensar l’amnistia i creu que és perquè li falta una “agenda pròpia”. A més, l’ha reprès per actuar “de cara la galeria”: “Toca explicar-se al Parlament i fer polítiques que ens facin avançar en l’autodeterminació i l’amnistia”.

Publicitat

El diputat ha remarcat la necessitat de dotar de “contingut” el Parlament, “activar la mobilització del país” i iniciar un “cicle de defensa de drets per millorar les condicions de vida”. “Cal avançar per posar les bases en una revolució democràtica”, ha sentenciat.

Mocions pel conflicte entre Israel i Palestina

La CUP ha aprofitat la compareixença per denunciar de nou el “bloqueig salvatge” d’Israel a la franja de Gaza. Ha demanat “l’aturada immediata” d’aquest bloqueig i dels bombardejos “indiscriminats”. També ha instat a l’Estat espanyol, la UE i la comunitat internacional a emprendre “mesures immediates” per aturar el genocidi i entrar ajuda humanitària a la zona.

Sobre aquesta qüestió, Pellicer ha avançat que la CUP impulsarà mocions a tots els municipis per donar suport a Palestina. Entre diverses mesures, el text demana que el Govern espanyol “aturi el comerç d’armes amb Israel” o reconèixer que “l’ocupació colonial i l’apartheid són les causes estructurals del conflicte”, entre altres punts.

Et pot interessar  La CUP adverteix que "la maquinària repressiva de l'Estat" no s'aturarà fins a assolir la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut