Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Aragonès defensarà l’amnistia “davant la dreta reaccionària” al Senat

Plaja justifica la presència del president assegurant que “no es deixarà en mans del PP un debat sobre l’amnistia”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acudirà dijous vinent a la reunió de la Comissió de Comunitats Autònomes del Senat -que ha convocat el PP en tenir majoria absoluta a la cambra alta-, on només han confirmat assistència els caps de govern autonòmics del Partit Popular. La trobada, feta expressament per a parlar sobre l’amnistia que s’està negociant, servirà, segons la portaveu del govern, Patrícia Plaja, per a que Aragonès defensi la mesura “davant la dreta reaccionària espanyola”. “Mai deixarem cap espai buit on es parli de Catalunya, i parlar de l’amnistia és parlar de Catalunya”, ha defensat Plaja.

A més, la portaveu ha explicat que el president de la Generalitat no vol “deixar en mans del PP i dels seus presidents un debat sobre l’amnistia, quan ells han estat dels principals promotors de la repressió als independentistes”. “Sobre Catalunya, en parla Catalunya, i ningú millor que el president de la Generalitat parlarà sobre l’amnistia”, ha afegit en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Publicitat

Aragonès, doncs, acudirà disposat a “defensar els dos grans consensos de país: l’amnistia i l’autodeterminació”. “Anirà al Senat a defensar Catalunya i els catalans”, ha sentenciat la portaveu, que no ha volgut concretar més detalls sobre la intervenció que farà Aragonès a la cambra alta. Per últim, no ha volgut valorar que els presidents del PSOE i del PNB hagin excusat la seva presència i hagin declinat participar del debat del proper dijous. “El que facin els altres presidents ho han d’explicar ells. Els silencis o incompareixences poden ser interpretades de diverses formes, i han de ser ells els que ho expliquin”, s’ha limitat a dir.

Et pot interessar  ERC presenta el seu lema de campanya: 'Al costat de la gent. Al costat de Catalunya'

D’altra banda, Plaja s’ha felicitat pel suport de l’expresident espanyol José Luís Rodríguez Zapatero a aplicar l’amnistia i considerar-la constitucional. “Sempre es bo que veus de l’Estat es posicionen a favor de l’amnistia”, ha dit, tot afegint que “és evident que és imprescindible però no hi ha prou, perquè no entra al fons del conflicte”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut