Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès denuncia “la guerra bruta” de l’Estat espanyol contra l’independentisme davant la missió europea de Pegasus

|

- Publicitat -

La missió dels nou eurodiputats que investiguen l’ús de Pegasus continua aquest dimarts, 21 de març, a Madrid. Mentre al Congrés dels Diputats té lloc la moció de censura de Tamames i Vox contra el govern espanyol, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit amb els membres de la missió europea.

Durant la trobada, Aragonès ha denunciat que l’espionatge és “un altre episodi de la guerra bruta” de l’Estat contra l’independentisme, i ha demanat als eurodiputats “arribar fins al fons” del ‘Catalangate’, que va suposar la vulneració de drets fonamentals de desenes de polítics, activistes i membres de la societat civil pertanyents al moviment independentista. Així, el president referma el missatge que els partits independentistes van traslladar als eurodiputats durant la trobada que van mantenir el passat dilluns, 20 de març, amb els membres de la comissió d’investigació de Pegasus del Parlament de Catalunya. Els portaveus de Junts, ERC i la CUP, un cop conclosa la reunió, van comparèixer per reclamar a la delegació d’eurodiputats que investigui i “posi llum” al ‘Catalangate’.

Publicitat

“Alguns creuen que la defensa de la unitat d’Espanya està per sobre dels drets fonamentals”, ha reblat el president de la Generalitat, tot demanant “l’empara i resposta” que ha dit no estar rebent per part de les autoritats espanyoles, segons recull l’ACN. Al seu torn, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha denunciat la dimensió transfronterera del seu cas, fet quan residia a Bèlgica.

Aquesta és la segona trobada que representants catalans mantenen amb els eurodiputats, que van arribar a Madrid el passat dilluns, 20 de març, després de les múltiples plantades i el boicot descarat del govern espanyol a la missió. Aquest dimarts, està previst que els eurodiputats es trobin amb el secretari d’estat d’Afers Europeus del govern espanyol, Pascual Navarro, així com amb Andrés Jiménez, director de seguretat i justícia del Defensor del Poble. La comissió, que finalment no es reunirà amb cap membre del govern espanyol ni amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, es trobarà a la cambra baixa amb la comissió de Defensa.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut