Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Aquestes són les franges horàries que ha proposat el Govern per la sortida de la població a l’espai públic

Atribueix horaris de sortida per a esportistes, gent gran, discapacitats, menors i adults

Agències 28/04/2020

El comitè tècnic del Procicat de la Generalitat ha aprovat una proposta d’ordenació d’horaris de sortida a l’espai públic en el confinament per a cada col·lectiu, ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, en la roda de premsa del Govern sobre el coronavirus aquest dimarts.

Buch ha explicat que de 6 a 8 hores la sortida seria per practicar esport, de 8 a 9 per traslladar-se al lloc de treball qui hagi d’assistir, i de 9 a 11 la gent gran i persones amb discapacitat que hagin d’estar acompanyades d’una tercera persona.

D’11 a 13 hores contempla una franja perquè surtin els petits de fins el 5 anys, i de 13 a 16 hores seria perquè els Ajuntaments puguin dedicar-se a tasques de neteja i desinfecció.

A la franja de 16 a 18 hores contemplen que surtin els nens d’entre 6 i 13 anys, de 18 a 20 hores els joves d’entre 14 i 17 i també els adults que no van fins al seu centre de treball perquè estan parats o bé perquè teletreballen, i després fins a les 21.00 tornaria a ser el torn per a persones que volen fer esport.

El conseller ha puntualitzat que el comitè tècnic ha fet una proposta per ampliar les franges de sortida en funció de les dades epidemiològiques, i que és una proposta fonamentada en criteris de salut que contempla evitar la propagació de la pandèmia i també vetllar per la salut de les persones.