Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aquestes són les franges horàries que ha proposat el Govern per la sortida de la població a l’espai públic

|

- Publicitat -

El comitè tècnic del Procicat de la Generalitat ha aprovat una proposta d’ordenació d’horaris de sortida a l’espai públic en el confinament per a cada col·lectiu, ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, en la roda de premsa del Govern sobre el coronavirus aquest dimarts.

Buch ha explicat que de 6 a 8 hores la sortida seria per practicar esport, de 8 a 9 per traslladar-se al lloc de treball qui hagi d’assistir, i de 9 a 11 la gent gran i persones amb discapacitat que hagin d’estar acompanyades d’una tercera persona.

Publicitat

D’11 a 13 hores contempla una franja perquè surtin els petits de fins el 5 anys, i de 13 a 16 hores seria perquè els Ajuntaments puguin dedicar-se a tasques de neteja i desinfecció.

A la franja de 16 a 18 hores contemplen que surtin els nens d’entre 6 i 13 anys, de 18 a 20 hores els joves d’entre 14 i 17 i també els adults que no van fins al seu centre de treball perquè estan parats o bé perquè teletreballen, i després fins a les 21.00 tornaria a ser el torn per a persones que volen fer esport.

El conseller ha puntualitzat que el comitè tècnic ha fet una proposta per ampliar les franges de sortida en funció de les dades epidemiològiques, i que és una proposta fonamentada en criteris de salut que contempla evitar la propagació de la pandèmia i també vetllar per la salut de les persones.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut