Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Anticorrupció demana imputar Esperanza Aguirre per prevaricació i malversació

|

- Publicitat -

La Fiscalia Anticorrupció investiga l’explotació de l’Hospital Puerta de Hierro (Majadahonda, Madrid) per irregularitats que esquitxen directament l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Segons expliquen a eldiario.es, la investigació se centra en una modificació del contracte de construcció i explotació d’aquest hospital que es va fer “prescindint del més mínim procediment administratiu” i que va permetre a l’empresa adjudicatària —una UTE formada per Dragados, Sufi i Bovis Lend Lease— cobrar durant anys quantitats milionàries per serveis “mai prestats”. En concret, per 135 llits que no estan en servei.

El jutjat calcula un “menyscapte als cabals públics de la comunitat autònoma en una quantitat superior als 10 milions d’euros” i assegura no tenir constància que s’hagi restablert l’equilibri econòmic del contracte. El 28 de maig de 2008, 135 habitacions van passar de ser dobles a individuals, reduint l’hospitalització, però sense recalcular la quantitat que l’administració de Madrid pagava a la concessionària.

Publicitat

Per aquest motiu, demanen la imputació d’Aguirre i del conseller de Sanitat Juan José Güemes, entre altres alts càrrecs. Ambdós ja estan imputats en un altre sumari que investiga el finançament irregular del PP de Madrid en el cas Púnica.

 

 

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut