Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Allisada de Puigdemont a Felipe González: “Polítics que fan pujar el preu de la calç viva”

El president a l'exili Carles Puigdemont ha posat Felipe González a lloc amb poques paraules

|

- Publicitat -

L’exvicepresident del govern espanyol, Felipe González, està totalment desfermat, i cada vegada que té un micròfon davant, aprofita per carregar contra l’independentisme i les negociacions que el seu partit, el PSOE, vol iniciar amb els sobiranistes catalans per tal d’investir Pedro Sánchez com a president de l’Estat espanyol, després que les eleccions del passat 23-J donessin als partits catalans la clau de la governabilitat espanyola. El president a l’exili i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, tanmateix, ha sabut posar González al seu lloc amb poques paraules.

Pocs dies enrere, l’exlíder socialista criticava que Junts i ERC reclamin una llei d’amnistia com una de les seves condicions a canvi del seu suport a la hipotètica investidura de Sánchez, assegurant que una “erosió del pacte constitucional” perquè “a la Constitució no té cabuda ni l’amnistia ni l’autodeterminació”. A parer de l’expresident, una amnistia suposaria que l’Estat admetés que hi va haver un “sistema repressor” que va “culpar injustament” els independentistes de la “desconnexió del 6 i 7 de setembre”, i per tant “es desqualifica” el “règim repressor”.

Publicitat

González, que no va quedar-se del tot a gust després d’aquestes declaracions, va tornar a aparèixer públicament el passat dimecres, 20 de setembre, per reiterar-los, i per a carregar amb més força contra l’independentisme. Durant la presentació del llibre de l’exvicepresident espanyol Alfonso Guerra, González va instar el govern espanyol en funcions a no ser víctimes del “xantatge” de l’independentisme, moviment que va titllar de ser una “minoria en extinció”, i va aprofitar per criticar Puigdemont, tot assegurant que “no és digne traslladar-se a Waterloo, i qui ho fa no pot seguir el càrrec”. L’expresident, com de costum, també va tornar a carregar contra la petició d’una llei d’amnistia insistint que no té cabuda a la Constitució.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català

Davant aquestes declaracions, Carles Puigdemont ha estat clar i concís, i amb poques paraules, ha posat al seu lloc Felipe González, tot recordant-li que ell és el president dels GAL, la unitat paramilitar que torturava, assassinava i enterrava amb calç viva a membres d’ETA, però també ciutadans dissidents.

“Hi ha polítics que quan parlen fan pujar el preu del pa, i d’altres que fan pujar el preu de la calç viva. De moment, sembla que hi ha hagut un repunt en l’interès espanyol per l’òxid de calci…” ha escrit Puigdemont a Twitter, acompanyant el missatge d’una foto on es mostra l’interès a internet per la cerca ‘calç viva’ després que es publiqués el vídeo de González.


El secretari general de Junts, Jordi Turull, també ha fet una piulada en aquesta línia criticant les declaracions de González: “Es veu que han augmentat les reserves de calç viva…” ha escrit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut