Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Felipe González, escandalitzat per les negociacions amb Junts, adverteix que l’amnistia “no té cabuda” a la Constitució

L'expresident socialista diu que una amnistia suposaria que l'Estat admetés que hi va haver un "sistema repressor" que va "culpar injustament" els independentistes

|

- Publicitat -

L’expresident del govern espanyol Felipe González no veu amb bons ulls la possibilitat que el PSOE negociï amb Junts la hipotètica investidura de Pedro Sánchez, especialment després que el president a l’exili Carles Puigdemont hagi fixat les condicions prèvies necessàries per iniciar dites negociacions. En una entrevista a Onda Cero, González ha denunciat una “erosió del pacte constitucional” perquè “a la Constitució no té cabuda ni l’amnistia ni l’autodeterminació”.

González diu que una amnistia suposaria una “condemna” a l’ordenament jurídic i donaria la raó “als que s’han aixecat”. “No m’agrada el projecte d’aquesta majoria progressista”, ha confessat, perquè “no ens porta a cap solució, només a la supervivència del dia a dia”. A parer de l’expresident, una amnistia suposaria que l’Estat admetés que hi va haver un “sistema repressor” que va “culpar injustament” els independentistes de la “desconnexió del 6 i 7 de setembre”, i per tant “es desqualifica” el “règim repressor”. També ha afirmat que malgrat que Espanya “pot ser una nació de nacions” hauria de partir del reconeixement dels independentistes del fet que Espanya “és un Estat nació”.

Publicitat

Finalment, i com no podia ser d’altra manera, l’expresident socialista ha criticat que Yolanda Díaz es reunís el passat dilluns amb Puigdemont “com si fos el rei Mides” i esdevingui una “facilitadora” dels objectius de Puigdemont.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut