Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Els antics dirigents socialistes fan el ploramiques per l’amnistia: Alfonso Guerra diu que “no ho suportaria”

L'exvicepresident també ha carregat contra els dirigents independentistes "que es van aixecar contra la Constitució i que van ser colpistes"

|

- Publicitat -

L’amnistia i l’autodeterminació, dues de les condicions de Junts exposades per Carles Puigdemont el passat dimarts per obrir negociacions amb el PSOE de cara la hipotètica investidura de Pedro Sánchez no han caigut gens bé als antics dirigents socialistes. El mateix dimarts, era l’expresident espanyol Felipe González qui carregava contra la condició de l’amnistia, així com contra la possibilitat que el PSOE obrís negociacions amb Junts. Ara, és l’exvicepresident del govern espanyol i exdirigent socialista Alfonso Guerra qui s’ha unit a les crítiques, assegurant que “es rebel·la” contra una possible amnistia.

Guerra, igual que González, ha insistit que l‘amnistia no cap a la Constitució i que, alhora, és “una polèmica tramposa plantejada pels nacionalistes”. “Jo no em resigno, em rebel·lo contra això. No ho suportaré”, ha dit l’exdirigent socialista en una entrevista a Onda Cero. Guerra ha anat un pas més enllà i ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que no tiri endavant l’amnistia, perquè suposaria “negar el que ha significat un esforç enorme” en la transició. “Que ara diguin que tot allò va ser un règim impur és insuportable. No ho facin perquè és molt greu”, ha reiterat.

Publicitat

L’exvicepresident també ha carregat contra els dirigents independentistes “que es van aixecar contra la Constitució i que van ser colpistes”. Així mateix, ha advertit que els independentistes estan utilitzant una tècnica que ha anomenat “el sistema de la llonganissa”, en què “a rodanxetes” es van aconseguint primer els indults, després la reforma del Codi Penal i ara l’amnistia. “Després vindrà l’autodeterminació i el referèndum”, ha advertit.

Et pot interessar  VIDEO | Aragonès defensarà l'amnistia al Senat el pròxim dilluns
Publicitat

Opinió

Minut a Minut