Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

‘Alhora’, la candidatura conjunta de Ponsatí i Graupera, aconsegueix els avals necessaris per presentar-se al 12-M

Celebren que ara ja són "una realitat" i apunten que han aconseguit superar els avals una setmana abans "sense suport institucional, ni estructura, ni finançament de partit"

|

- Publicitat -

La candidatura conjunta de l’eurodiputada Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera, anomenada ‘Alhora’, podrà presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12-M, després d’haver aconseguit els avals necessaris per presentar-se a les quatre demarcacions. “Quan es van convocar les eleccions, feia una setmana que havíem anunciat que existíem, i ara ja som una realitat: ens presentem” ha declarat Ponsatí.

Et pot interessar  Ponsatí i Graupera presenten Alhora, el partit que el 12-M vol "substituir" els que "han renunciat a fer la independència"

Des d’Alhora, expliquen que la candidatura ha aconseguit superar en més d’un 20% el número d’avals exigit per la Junta Electoral una setmana abans de la data límit. “Ha estat un esforç heroic per part dels voluntaris a les quatre demarcacions”, ha assegurat Ponsatí, que ha posat en valor “la dificultat que implica una fita com aquesta en tan poc temps i sense suport institucional, ni estructura, ni finançament de partit”.

Publicitat

La recollida va començar el dimecres 13 de març i s’ha fet a través d’una xarxa de més de 600 voluntaris, que han organitzat punts de recollida d’avals en més de 50 localitats. “Ha estat un esforç heroic per part dels voluntaris a les quatre demarcacions”, ha assegurat Ponsatí, que ha posat en valor “la dificultat que implica una fita com aquesta en tan poc temps i sense suport institucional, ni estructura, ni finançament de partit”. “Això és una onada que ens ha permès parlar amb milers de persones i entendre les raons per la decepció cap als partits tradicionals,” ha afegit Graupera.

El 23 d’abril, en una conferència al Teatre Borràs, Ponsatí i Graupera tenen previst presentar les línies mestres de la seva llista Alhora que vol “substituir” els partits que “han renunciat a fer la independència”. La candidatura fa una crida a tots els abstencionistes i a tothom que estigui cansat de votar “amb una pinça al nas”. “Una altra política existeix i es diu Alhora”, defensen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut