Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ponsatí i Graupera presenten Alhora, el partit que el 12-M vol “substituir” els que “han renunciat a fer la independència”

Graupera denuncia que Junts "no té res més a oferir" que l'hipotètic retorn de Puigdemont, i Ponsatí critica que era l'única que volia "obeir el mandat de l'1-O

|

- Publicitat -

L’eurodiputada Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera han presentat aquest divendres ‘Alhora’, el seu projecte polític, que ja han registrat al registre de partits polítics del Ministeri de l’Interior. La nova formació es presentarà a les eleccions anticipades al Parlament del pròxim 12 de maig, amb un objectiu molt clar: substituir els partits que han renunciat a fer la independència. 

“Els tres partits independentistes han renunciat a fer la independència” han sentenciat Ponsatí i Graupera durant la roda de premsa de presentació d’Alhora, acusant així els dirigents independentistes actuals d’incompetents i cínics. Els retreuen, també, haver-se posat al “servei de l’estabilitat espanyola”, i insisteixen que és possible fer la independència i tenir un bon govern.

Publicitat

Ponsatí ha denunciat que, si bé els partits han renunciat a la independència, “no han renunciat a fer servir la independència com a espantall electoral per recollir l’àngel dels catalans per ser independents. Però els fets des de l’octubre del 2017 demostren que ells no volien fer la independència“. Així, ha rebatut que ella era “l’única” el Govern Puigdemont que volia “obeir el mandat de l’1-O, i ha lamentat que tot l que ha vingut després “ha estat una agonia”.

En la mateixa línia, Jordi Graupera ha denunciat “la irresponsabilitat dels polítics que han comandat el procés els darrers anys” i que “el final abrupte d’aquesta legislatura demostra que els partits del procés estan més preocupats per protegir el seu espai que per protegir el seu país”. I ha afegit: “Avui, amb aquest material al Parlament i al Govern, és impossible ni fer la independència, ni governar bé“. Graupera ha sentenciat que no escoltaren “cants de sirena”. Finalment, ha criticat que Junts “no té res més a oferir” que l’hipotètic retorn de Carles Puigdemont, “una esperança que ja han decebut tantes vegades”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

La nova formació política, sota el lema “Arrels i futur. Independència i bon govern, alhora”, té la intenció de presentar-se a les quatre demarcacions. Així i tot, ni Ponsatí ni Graupera han volgut revelar qui serà el seu cap de llista. Si bé Ponsatí ha descartat aliances amb altres projectes com la llista cívica de l’ANC, donaran tots els detalls del projecte el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, al Teatre Borràs de Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut