Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Alfonso Pérez Medina afirma que la corrupció és un fenomen amb què seguirem convivint

|

- Publicitat -

El periodista Alfonso Pérez Medina recentment ha publicat el llibre: “No lo sé, no me recuerdo, no me consta”. En aquesta obra ha recollit els casos de corrupció que han succeït a Espanya en els darrers últims anys. Els ha compilat amb l’objectiu de conèixer quins elements són els comuns en tots els casos per identificar-los i poder preveure futurs casos de corrupció.

Pérez Medina ha explicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que no són casos aïllats, sinó que han configurat un agent que “ha influït i condicionat la vida política”. Ha exposat que dins del món judicial espanyol és molt habitual utilitzar l’expressió “fer-se la Infanta” per evadir les preguntes amb referència a les declaracions que va donar la Infanta Cristina, quan se la va interrogar pels casos en què es va investigar el seu marit Iñaki Urdangarín.

Publicitat

Pérez Medina exposa que el finançament dels partits polítics és una de les claus de volta de molts casos de corrupció, així com la bombolla de la construcció i ha dit que el Cas Gurtel és un dels més greus, per la seva duració, ja que va estar pràcticament durant vint anys finançant el Partido Popular.

El periodista ha criticat que hi ha una certa impunitat, ja que moltes vegades només acaba condemnat qui fa la filtració i ha explicat com s’han generat molts casos: “Tot es resumeix en aconseguir contractes públics per cobrar comissions il·legals” ha etzibat.

Alguns dels casos més comentats han estat el de les targetes Black, el cas Pujol, la caixa B del Partido Popular, la trama del rei emèrit o el Tamayazo.

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut