Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Alfonso Pérez Medina afirma que la corrupció és un fenomen amb què seguirem convivint

Alfonso Pérez Medina ha publicat un llibre en què recull tots els casos de corrupció més destacats a Espanya i n’estudia l’element comú

Redacció
Redacció 10/08/2021

El periodista Alfonso Pérez Medina recentment ha publicat el llibre: “No lo sé, no me recuerdo, no me consta”. En aquesta obra ha recollit els casos de corrupció que han succeït a Espanya en els darrers últims anys. Els ha compilat amb l’objectiu de conèixer quins elements són els comuns en tots els casos per identificar-los i poder preveure futurs casos de corrupció.

Pérez Medina ha explicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que no són casos aïllats, sinó que han configurat un agent que “ha influït i condicionat la vida política”. Ha exposat que dins del món judicial espanyol és molt habitual utilitzar l’expressió “fer-se la Infanta” per evadir les preguntes amb referència a les declaracions que va donar la Infanta Cristina, quan se la va interrogar pels casos en què es va investigar el seu marit Iñaki Urdangarín.

Pérez Medina exposa que el finançament dels partits polítics és una de les claus de volta de molts casos de corrupció, així com la bombolla de la construcció i ha dit que el Cas Gurtel és un dels més greus, per la seva duració, ja que va estar pràcticament durant vint anys finançant el Partido Popular.

El periodista ha criticat que hi ha una certa impunitat, ja que moltes vegades només acaba condemnat qui fa la filtració i ha explicat com s’han generat molts casos: “Tot es resumeix en aconseguir contractes públics per cobrar comissions il·legals” ha etzibat.

Alguns dels casos més comentats han estat el de les targetes Black, el cas Pujol, la caixa B del Partido Popular, la trama del rei emèrit o el Tamayazo.