Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Alerta Solidària exigeix al Govern que es retiri com a acusació en les causes contra independentistes

L’organització antirepressiva recorda les causes obertes i anima la societat a seguir mobilitzant-se

Avatar
Agències 30/01/2021
Una de les membres d'Alerta Solidària, Norma Pedemonte, durant la lectura del manifest al parc de la Ciutadella de Barcelona.

L’organització antirepressiva Alerta Solidària exigeix un compromís “clar i nítid” per part del Govern perquè es retiri com a acusació particular en les causes obertes contra els independentistes i els moviments socials que fa just tres anys van mobilitzar-se per defensar la investidura de Carles Puigdemont, que finalment no es va produir. En un acte celebrat aquest dissabte al Parc de la Ciutadella de Barcelona, la plataforma ha defensat l’actuació de les persones que encara tenen causes obertes i animen a la societat a seguir mobilitzant-se per “exigir i reclamar els seus drets”. “No s’entén que el Govern reprimeixi les persones que van exercir els seus drets per protegir la investidura”, han lamentat.

L’acte ha comptat amb la participació d’algunes de les persones que encara tenen causes obertes. En el manifest presentat Alerta Solidària ha carregat contra Junts i ERC, a qui acusen d’actuar “amb arbitrarietat”. Per altra banda, la plataforma ha incidit en el fet que, durant les protestes, cap agent va patir lesions, “evidenciant que els partits només han donat excuses”.

Alerta Solidària també ha expressat ple suport a Pablo Hasel davant el seu imminent empresonament.