Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Albiach vol que els comuns formin part de la taula de diàleg per a representar el “catalanisme transversal”

Diu ara que l'horitzó del seu partit és que els catalans acabin votant sobre l'encaix amb l'estat espanyol

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, considera que la seva formació també hauria d’estar present a la taula de diàleg que ERC i el PSOE van acordar en el pacte d’investidura de Pedro Sánchez. De la mateixa manera que va fer el PSC, Albiach ha insistit en el fet que “no només estiguin els independentistes”, sinó també el “catalanisme transversal” que assegura que representen els comuns.

Segons la líder dels comuns, Aragonès ha llançat un “globus sonda” dient que ara la taula de diàleg no serà estrictament entre governs com fins ara, motiu pel qual li ha reclamat que, més enllà de fer titulars, expliqui com planteja aquest espai en la nova legislatura espanyola.

Publicitat

“Si no és només entre governs que no només estiguin els independentistes i també puguem estar el catalanisme transversal. Seria bo que el president ens convoqués i ens expliqui com planteja la nova taula” ha manifestat Albiach el matí d’aquest divendres, 1 de desembre, en una entrevista a la Cadena SER. En aquesta línia, Albiach ha demanat a ERC i Junts que “no competeixin” amb les diferents taules, assenyalant que cada vegada hi ha una “competició més ferotge” entre els dos partits independentistes.

Preguntada per les propostes que els comuns defensarien a la taula, Albiach ha considerat que “el primer que es necessita” és el reconeixement nacional de Catalunya. Així, també ha remarcat que l’horitzó del seu partit és que els catalans acabin votant sobre l’encaix amb l’estat espanyol. A la vegada, Albiach també ha defensat que Catalunya tingui un sistema de finançament “singular i bilateral”.

Finalment, sobre la trobada institucional que el president català i el president espanyol mantindran al Palau de la Generalitat el pròxim 21 de desembre, Albiach ha valorat que aquesta s’emmarca dins la “normalitat democràtica que s’havia perdut en els últims anys”. Es tracta, segons ha dit, d’una “notícia positiva” i ha remarcat que la “col·laboració és necessària”. En canvi, té dubtes sobre la taula de diàleg que ha de començar després de la reunió entre presidents.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut