Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSC, totalment desubicat, titlla d'”error” que a la taula de governs només hi hagi els partits independentistes

Els socialistes catalans han oblidat que ERC i Junts han pactat amb el PSOE i no amb ells

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, també ha tingut unes paraules pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de l’entrevista que va concedir a TV3 la nit del passat dilluns, en la qual el cap de l’executiu va parlar sobre els acords dels partits independentistes amb el PSOE, la resolució del conflicte polític i la creació de la nova taula de diàleg. Romero, que sembla que no s’ha adonat que ERC i Junts van tancar acords amb el PSOE i no pas amb el PSC, ha assegurat que és un “error” voler incorporar només els partits independentistes a la taula de diàleg amb el govern espanyol.

Durant l’entrevista, Aragonès va convidar Junts i CUP a participar de la taula de diàleg entre el govern espanyol i el govern català. “I la resta de veus?”, ha preguntat la portaveu en una entrevista a TV3 aquest matí, mentre defensava que el Govern de la Generalitat és de tothom i que representa tots els catalans. En aquest sentit, Romero ha retret a Aragonès que constantment es presenti com a representant del poble de Catalunya però, en canvi, no exerceixi com tal. “És un error voler fer una taula de governs i voler incorporar només una part del poble de Catalunya”, ha insistit tot recordant que el PSC va guanyar les últimes eleccions al Parlament.

Publicitat

La portaveu dels socialistes catalans ha afirmat que els sap greu que Aragonès “confongui constantment el Govern amb els partits”. D’altra banda, preguntada pel fet que s’hagin pactat tres taules de diàleg diferents, Romero ha aprofitat per constatar que la divisió de l’independentisme fa que no puguin seure a la mateixa taula. Tanmateix, ha afirmat que “si es necessiten tres taules, doncs tres taules”.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

D’altra banda, la portaveu s’ha mostrat en desacord amb la voluntat del president Aragonès de pactar un finançament singular per a Catalunya; segons Romero, el president de la Generalitat hauria de liderar un nou sistema de finançament autonòmic, però fer-ho amb les altres comunitats autònomes. També li ha recordat que només representa 33 diputats del Parlament i que haurà de buscar aliances.

Preguntada sobre el nou govern espanyol que Sánchez va acabar de configurar el passat dilluns, i en el qual pràcticament no hi ha rastre dels socialistes catalans, Romero ha tret importància a aquest fet. “La importància del PSC és evident i hem guanyat clarament les eleccions a Catalunya. La relació d’Illa amb Sánchez és evident. La nostra influència hi és, tinguem 1, 2 o 3 ministres”, ha resumit. Així mateix, ha assenyalat que al marge dels ministres també hi ha altres organismes i el que s’anomena ‘sottogoverno’. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que hi haurà representants del PSC.

La portaveu, tanmateix, ha celebrat com una “bona notícia” que l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu sigui el ministre d’Indústria, perquè segons ella és una “persona molt estimada pel PSC i per la ciutat de Barcelona”. A la vegada, ha posat en valor que s’encarregarà d’una cartera important per a Catalunya, que és una de les regions més industrials. No ha volgut entrar en si el nou ministre d’Indústria, Jordi Hereu, ha de formar part de la taula de diàleg. “Si se li demana ser a una taula, hi serà. Però és potestat del president. Nosaltres estem a disposició”, s’ha limitat a dir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut