Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Alamany acusa BComú de situar “per davant de tot les cadires” i defensa que el pressupost és “d’esquerres”

ERC denuncia que els comuns avui venen a "bloquejar-ho tot"

|

- Publicitat -

La presidenta del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha acusat BComú de situar “per davant de tot les cadires”. Alamany ho ha dit en roda de premsa l’endemà que les bases de BComú hagin decidit votar ‘no’ al pressupost municipal si no hi ha un acord de govern abans de divendres. La líder republicana ha defensat que el pressupost per al 2024 és “bo” i són uns comptes “d’esquerres”després que ERC i PSC arribessin a un acord pressupostari. “No es poden demanar governs d’esquerres tombant pressupostos d’esquerres”, s’ha queixat Alamany, que també s’ha referit al rebuig la setmana passada al Parlament dels comptes de la Generalitat. “Aquells que venien a canviar-ho tot avui venen a bloquejar-ho tot”, ha dit.

La regidora ha recordat també que quan ERC va guanyar les eleccions municipals el 2019 i no va ostentar l’alcaldia es va posar a treballar “l’endemà” per la ciutat, de la mateixa manera que ha defensat que van fer les passades eleccions municipals quan es va constatar que no va ser possible l’alcaldia de Xavier Trias. “Ens sobta que ara que no hi són es desentenen de la millora de les condicions de vida dels barcelonins”, ha afirmat.

Publicitat

Segons ella, l’única cosa que ha canviat és que ara els comuns no governen i, per tant, “la responsabilitat que demanaven a l’oposició ara s’ha esvaït”. Alamany ha reiterat el compromís de la seva formació per votar a favor del pressupost aquest divendres, ja que és un pressupost “que porta el segell d’ERC”.

Sobre si veu factible articular una majoria alternativa en cas que s’activi la via de la qüestió de confiança, Alamany ha assenyalat que cal anar “pas a pas”. “Les hem vist de tots els colors”, ha reconegut. Per això, ha afegit que encara hi ha marge perquè altres grups s’afegeixin a l’acord de pressupost.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut