Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Adrià Carrasco torna lliure de càrrecs després de 1.000 dies d’exili

Ell mateix ho ha anunciat a les portes del TSJC i ha reclamat el final de la repressió

Redacció
Redacció 11/01/2021
Moment de la roda de premsa d'aquest matí amb el mateix Adrià Carrasco per anunciar l'arxivament de la seva causa.

Adrià Carrasco torna a ser a Catalunya i lliure de qualsevol càrrec. La plataforma ‘Adri et volem a casa’ i el Consell per la República Catalana han anunciat que el cas contra Adrià Carrasco ha quedat arxivat. Ja no té ordre de detenció. A dos quarts de vuit del vespre, es farà una concentració davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, la seva població. Han donat a conèixer la notícia en una roda de premsa a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la sorpresa ha estat que el mateix Adrià Carrasco ha comparegut per explicar la seva situació i reflexionar sobre el seu cas. Carrasco ha reclamat el final de la repressió i que es deroguin totes les lleis que permeten la criminalització de la dissidència política i que s’acabi amb els abusos i maltractaments policials.

 

La matinada del 10′ d’abril del 2018, la Guàrdia Civil es va presentar a casa seva amb l’objectiu de detenir-lo, igual que van fer amb Tamara Carrasco. Els agents van amenaçar de tirar la porta a terra,  però l’Adri va poder fugir. Se l’acusava de terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat en els talls de carretera i en l’obertura de peatges organitzats pels CDR. 

Des de llavors, la seva desaparició va impulsar la creació de la plataforma de suport Adri et volem a casa. En una carta a aquest grup de suport, a principis de juny, Adrià Carrasco va comunicar que es trobava a Bèlgica, on ha residit fins ara. Ara, després de múltiples vicissituds i despropòsits judicials un jutjat de Granollers ha arxivat la causa.