Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Adrià Carrasco torna lliure de càrrecs després de 1.000 dies d’exili

|

- Publicitat -

Adrià Carrasco torna a ser a Catalunya i lliure de qualsevol càrrec. La plataforma ‘Adri et volem a casa’ i el Consell per la República Catalana han anunciat que el cas contra Adrià Carrasco ha quedat arxivat. Ja no té ordre de detenció. A dos quarts de vuit del vespre, es farà una concentració davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, la seva població. Han donat a conèixer la notícia en una roda de premsa a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la sorpresa ha estat que el mateix Adrià Carrasco ha comparegut per explicar la seva situació i reflexionar sobre el seu cas. Carrasco ha reclamat el final de la repressió i que es deroguin totes les lleis que permeten la criminalització de la dissidència política i que s’acabi amb els abusos i maltractaments policials.

 

Publicitat

La matinada del 10′ d’abril del 2018, la Guàrdia Civil es va presentar a casa seva amb l’objectiu de detenir-lo, igual que van fer amb Tamara Carrasco. Els agents van amenaçar de tirar la porta a terra,  però l’Adri va poder fugir. Se l’acusava de terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat en els talls de carretera i en l’obertura de peatges organitzats pels CDR. 

Des de llavors, la seva desaparició va impulsar la creació de la plataforma de suport Adri et volem a casa. En una carta a aquest grup de suport, a principis de juny, Adrià Carrasco va comunicar que es trobava a Bèlgica, on ha residit fins ara. Ara, després de múltiples vicissituds i despropòsits judicials un jutjat de Granollers ha arxivat la causa. 

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut