Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Abascal vol castigar el poble català aplicant un 155 “que s’allargui en el temps”

"La concòrdia no es pot restaurar amb concessions al separatisme" ha criticat el líder ultra, que diu que el 155 de Rajoy va ser un "acudit"

|

- Publicitat -

L’odi de la formació d’extrema dreta Vox i del seu líder, Santiago Abascal, vers Catalunya i el poble català ha quedat més que constatat al llarg dels anys, però aquests últims dies de campanya electoral abans de les eleccions generals del 23-J han acabat de reafirmar aquest odi. El matí d’aquest dimarts, 18 de juliol, durant un esmorzar de premsa organitzat per Europa Press, Abascal ha fet unes preocupants declaracions sobre el futur que vol per Catalunya i els catalans. El líder ultradretà ha apostat sense cap mena de vergonya per intervenir l’autonomia de Catalunya “de manera duradora” aplicant de nou el 155 però, aquesta vegada, allargant-lo en el temps de manera indefinida.

Abascal està “convençut” que un govern entre el PP i l’extrema dreta a la Moncloa, en cas que els resultats del 23-J el validin, “farà tornar les tensions” a Catalunya de manera més intensa que durant el govern de Rajoy, del qual ha dit que va acordar “un 155 d’acudit”. “L’avantatge és que, amb un govern on Vox hi sigui, no es viurà allò que va passar amb la majoria absoluta de Rajoy“, ha dit Abascal, en referència a l’1-O. “Nosaltres no vacil·larem; el 2017 sembla que els advocats de l’Estat no havien vist al temari de les oposicions què passava quan hi havia un cop d’estat, i es va acordar un 155 que era un acudit”, ha continuat el líder ultra.

Publicitat

El líder de Vox ha expressat “no tenir dubtes” que a Catalunya es poden viure “situacions semblants o pitjors” a les del 2017, però assegura que la seva recepta és “imposar la llei” i suspendre l’autonomia de Catalunya. Per a Abascal, davant una situació com la del referèndum, “és absolutament necessari que hi hagi una intervenció sostinguda que s’allargui en el temps” i que tots “els ressorts” de l’Estat s’activin per “restaurar la concòrdia”. “Però de cap manera la concòrdia no es pot restaurar amb concessions al separatisme”, ha dit, assegurant que Catalunya pot viure “situacions semblants o pitjors” a les del 2017.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut