Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Abascal fa una crida a “reconquerir els barris per a la gent normal” i fer fora la comunitat sud-americana

|

- Publicitat -

Després que diumenge al vespre un noi de 15 anys fos assassinat a trets en una venjança entre bandes criminals del districte madrileny de Villaverde, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha expressat la seva opinió sobre els fets a Twitter. No ha sigut l’únic, ja que el crim ha resultat especialment mediàtic al tractar-se d’una revenja entre clans que ha acabat amb la vida d’un menor al mig del carrer. Tot i això, les paraules d’Abascal ressonen amb especial força a la xarxa social perquè, una vegada més, aprofita una desgràcia per fer el seu discurs d’odi, racista i feixista.

Publicitat

Aquest és el tuit en qüestió. “Els que es barallen, disparen i sembren el caos són les bandes llatines. Els que els criden són els poderosos. El que els blanquegen són els mitjans… Però els que han perdut els seus barris i la seva llibertat són els espanyols del carrer. Hem de reconquerir els barris per a la gent normal“, han sigut les seves paraules.

Així doncs, Abascal ha tornat a fer servir una tragèdia per incitar l’odi. El seu és un clar reclam de reconquesta, de fer fora als que no són la raça autòctona, a exercir la supremacia, a remarcar encara més les jerarquies i les desigualtats socials. El que és, en resum, el discurs polític de Vox. Un discurs que continua atraient més i més ciutadans cada dia. Fins on seguirem retrocedint?

Et pot interessar  La Fiscalia denuncia per frau fiscal l'empresari Alberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut