Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

A què treu cap que Vilagrà i Bolaños es tornin a reunir aquest divendres?

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños es reuniran aquest divendres amb l’objectiu de fixar la data de la reunió entre els presidents dels dos executius, Pere Aragonès i Pedro Sánchez.

Així doncs, Vilagrà i Bolaños es reuniran a les 11 hores al Palau de la Generalitat per preparar la trobada entre els dos presidents, que s’ha de celebrar el juliol. Segons el Govern, la reunió és “preparatòria” i s’hi abordaran també les noves condicions i garanties que va exigir Aragonès per “reprendre” relacions amb la Moncloa.

Publicitat

L’última reunió:”Treballar noves garanties”

La consellera de la Presidència i el seu homòleg a la Moncloa es van reunir a Madrid el 22 de juny, en la torna de la primera trobada que van mantenir a Barcelona, quan va esclatar el ‘Catalangate’. En la darrera cita a Madrid Vilagrà i Bolaños van acordar “treballar noves garanties” per reprendre la negociació i -segons la consellera- treballar també sobre “l’agenda antirrepressiva”.

La reunió de finals de juny va tenir lloc després de les eleccions andaluses, i amb la necessitat de l’executiu de Sánchez de recuperar el suport d’ERC al tram final de la seva agenda legislativa. A banda, també arribava després d’uns mesos de tensió entre els dos governs, primer per l’esclat de l’escàndol d’espionatge del ‘Catalangate’, que va fer “congelar” les relacions entre governs.

Tant Vilagrà com Aragonès mantenen, tot i les reunions de la consellera amb Bolaños, que les relacions entre la Generalitat i la Moncloa continuen “congelades”. De fet, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reiterat les darreres setmanes que “no s’ha descongelat ni normalitzat res”.

El Govern també desvincula la reunió entre Aragonès i Sánchez, que s’ha de celebrar aquest juliol, de la taula de diàleg. El president de la Generalitat va demanar al cap de l’executiu espanyol una reunió per abordar exclusivament l’espionatge del ‘Catalangate’. Així, el Govern manté que no es donen les condicions necessàries, de moment, per recuperar la confiança i reprendre la negociació del conflicte.

Cal recordar que la taula de diàleg s’havia de celebrar “a principis d’any”, després de la “represa” de la negociació del setembre del 2021 i encara no s’ha aconseguit posar data .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut