Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

11-S: Tot el que necessites saber per la Diada 2022

|

- Publicitat -

S’acosta la Diada i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una mobilització a Barcelona amb el lema ‘Tornem-hi per vèncer: independència’. La manifestació d’aquest 11 de Setembre serà centralitzada a la ciutat de Barcelona i serà una marxa en moviment.

El recorregut és des de l’avinguda del Paral·lel, passant pel Moll de la Fusta i el passeig d’Isabel II fins a l’avinguda Marquès de l’Argentera, per acabar davant de l’estació de França, on estarà localitzat l’escenari.

Publicitat

Horaris

Es recomanarà que els autocars que arriben d’arreu del país estiguin aparcats com a màxim a les 16 h. La ciutadania serà convocada a les 16.30 h a l’avinguda del Paral·lel, repartida en seccions segons la seva procedència, tal com es pot veure en aquest mapa interactiu.

A les 17.14 h començarà a caminar la manifestació en direcció a l’estació de França i està previst que a les 18.30 h la capçalera hagi arribat al punt final i pugui començar l’acte polític, que durarà una hora, aproximadament.

L’acte polític

L’escenari de l’avinguda Marquès de l’Argentera (estació de França) serà l’epicentre de la Diada d’enguany i on tindran lloc els discursos polítics. Hi intervindran l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. Es preveu que l’acte comenci a les 18.30 h i finalitzi a les 19.30 h.

Recomanacions de l’Assemblea

Com en qualsevol manifestació, és important anar preparat. Per això, l’ANC recomana portar aigua, fruita i calçat còmode, així com el mòbil carregat. Igualment, conviden a portar la samarreta d’aquest any, pancartes i estris per fer-nos sentit i una ràdio per seguir els parlaments i l’acte.

També demanen tenir cura dels més petits i els més grans i recorden que hi ha una zona de capacitats diverses davant de l’Estació de França.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics

Coneixes l’objectiu d’aquesta Diada?

L’ANC vol recuperar els carrers i reivindicar la força de la societat civil per tornar a prendre les regnes del procés independentista. Tot i que ja han assegurat que no van “en contra de ningú”, sí que avisen que l’independentisme avançarà amb partits o sense, si continuen estancats en la inacció. “Amb mobilitzacions i, si cal, amb foc nou a les institucions per assolir la independència”, avisen.

Igualment, es reivindica el mandat de l’1-O i la via unilateral, amb la societat civil com a motor del canvi. “Cal que estigui preparada per quan fracassi la via dialogada i/o hi hagi una sentència ferma internacional, per tal de guiar els partits i les institucions en aquest camí”, detalla l’Assemblea.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut