Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

11-S: Tot el que necessites saber per la Diada 2022

Consulta els horaris, el recorregut, les recomanacions i els objectius de la mobilització organitzada per l’ANC

Redacció 07/09/2022
Pla general picat d'un grup d'estelades que voleien entre els assistents a la manifestació independentista de la Diada de l'11 de Setembre de 2021

S’acosta la Diada i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una mobilització a Barcelona amb el lema ‘Tornem-hi per vèncer: independència’. La manifestació d’aquest 11 de Setembre serà centralitzada a la ciutat de Barcelona i serà una marxa en moviment.

El recorregut és des de l’avinguda del Paral·lel, passant pel Moll de la Fusta i el passeig d’Isabel II fins a l’avinguda Marquès de l’Argentera, per acabar davant de l’estació de França, on estarà localitzat l’escenari.

Horaris

Es recomanarà que els autocars que arriben d’arreu del país estiguin aparcats com a màxim a les 16 h. La ciutadania serà convocada a les 16.30 h a l’avinguda del Paral·lel, repartida en seccions segons la seva procedència, tal com es pot veure en aquest mapa interactiu.

A les 17.14 h començarà a caminar la manifestació en direcció a l’estació de França i està previst que a les 18.30 h la capçalera hagi arribat al punt final i pugui començar l’acte polític, que durarà una hora, aproximadament.

L’acte polític

L’escenari de l’avinguda Marquès de l’Argentera (estació de França) serà l’epicentre de la Diada d’enguany i on tindran lloc els discursos polítics. Hi intervindran l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. Es preveu que l’acte comenci a les 18.30 h i finalitzi a les 19.30 h.

Recomanacions de l’Assemblea

Com en qualsevol manifestació, és important anar preparat. Per això, l’ANC recomana portar aigua, fruita i calçat còmode, així com el mòbil carregat. Igualment, conviden a portar la samarreta d’aquest any, pancartes i estris per fer-nos sentit i una ràdio per seguir els parlaments i l’acte.

També demanen tenir cura dels més petits i els més grans i recorden que hi ha una zona de capacitats diverses davant de l’Estació de França.

Coneixes l’objectiu d’aquesta Diada?

L’ANC vol recuperar els carrers i reivindicar la força de la societat civil per tornar a prendre les regnes del procés independentista. Tot i que ja han assegurat que no van “en contra de ningú”, sí que avisen que l’independentisme avançarà amb partits o sense, si continuen estancats en la inacció. “Amb mobilitzacions i, si cal, amb foc nou a les institucions per assolir la independència”, avisen.

Igualment, es reivindica el mandat de l’1-O i la via unilateral, amb la societat civil com a motor del canvi. “Cal que estigui preparada per quan fracassi la via dialogada i/o hi hagi una sentència ferma internacional, per tal de guiar els partits i les institucions en aquest camí”, detalla l’Assemblea.