Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Policies espanyols celebren que el Gobierno hagi enviat “el temido cañón de agua” antidisturbis a Barcelona

En resposta, alguns perfils de Twitter han viralitzat el que diuen que és un “cartell traduït d’allò que van fer a Hong Kong durant les manifestacions” per a evitar els danys del canó

Redacció
Redacció 17/10/2019
El camió llança aigua de la Unitat d'Intervenció Policial

La policia espanyola compta ja amb el camió llança aigua de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) per fer-lo servir com a dotació antiavalots contra els manifestants que protesten a Barcelona per la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics. El vehicle -comprat l’abril de 2014- no ha estat utilitzat encara en cap ocasió i es troba en l’actualitat al Port de Barcelona, ​​segons confirmen fonts policials.

Un compte d’Instagram creat per policies espanyols (malgrat no ser un perfil oficial) ha celebrat la decisió d’Interior de traslladar “el temido cañón de agua antidisturbios que nunca se ha usado”. Una amenaça que ha estat aplaudida per multitud d’unionistes en comentaris a la publicació de la xarxa social.

En resposta, alguns perfils de Twitter han viralitzat el que diuen que és un “cartell traduït d’allò que van fer a Hong Kong durant les manifestacions” per a evitar els danys del canó.

Els CDR convoquen una mobilització amb pilotes a Barcelona

Avui és el quart dia de mobilitzacions a Catalunya i el CDR de la comarca del Barcelonès ha convocat una mobilització a les 19 hores als Jardinets de Gràcia de Barcelona en la qual, amb el lema ‘Olimpíada Republicana’, demanen als assistents portar una pilota tova, roba d’esport i “anhels de llibertat”. Usaran el canó per reprimir els manifestants?