Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Plataforma per la Llengua presentarà una guia perquè les institucions públiques impulsin el català a l’Alguer

La guia contempla cinc àmbits principals d'actuació: ús per part de l'administració; toponomàstica, senyals turístics i carrers; escola i educació; mitjans de comunicació, i l'impuls institucional de la llengua

|

- Publicitat -

Que a l’Alguer el català es troba en greu perill d’extinció no és cap secret. Per aquest motiu, la delegació territorial de Plataforma per la Llengua a l’Alguer es reunirà amb els representants de l’administració pública i grups polítics actius al territori per presentar-los el document Què puc fer jo per l’alguerès? Guia per l’impuls del català de l’Alguer de part de les institucions públiques.

Publicitat

Les reunions es faran aprofitant els actes de celebració de Sant Joan de la Porta Llatina, organitzats de l’Obra Cultural de l’Alguer i Plataforma per la Llengua, en record de l’èpica victòria dels algueresos contra les tropes del vescomte de Narbona, la nit entre el 5 i el 6 de maig del 1412.

Aquestes trobades començaran el dijous 4 de maig al matí, amb la trobada amb el síndic de l’Alguer Mario Conoci i, successivament, amb el Comissari de la Província de Sàsser, Pietrino Fois. A la tarda, tindran lloc dues reunions amb els grups locals de centre-dreta (Biblioteca Catalana) i centre-esquerra (Seu PD – Fondazione Renzo Laconi) oberts a representants i militants.

A totes les reunions hi assistiran el Delegat de Plataforma per la Llengua a l’Alguer Mauro Mulas, acompanyat de Carlo Sechi, membre del Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua, Oscar Escuder i Mireia Plana, respectivament president i vicepresidenta de l’entitat, i Rut Carandell, directora.

El document que es presenta és una guia dirigida a les persones amb responsabilitat a les institucions públiques, del Municipi de l’Alguer, de la Província de Sàsser, de la Regió Autònoma de Sardenya i del Govern Italià a l’illa, i contempla cinc àmbits principals d’actuació: ús per part de l’administració; toponomàstica, senyals turístics i carrers; escola i educació; mitjans de comunicació; i l’impuls institucional de la llengua.

Et pot interessar  La majoria de les principals companyies hoteleres al domini lingüístic marginen el català a les webs

Finalment, el divendres 5 de maig a dos quarts de set de la tarda s’inauguren les celebracions de Sant Joan de la Porta Llatina 2023 amb les conferències sobre la tradició que tindran lloc en la sala conferències de Sant Francesc. Seguiran la lectura de la Relació i l’execució de les Cobles al claustre de Sant Francesc i finalment la processió pels carrers del centre històric.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió