Diumenge, 3 de juliol de 2022 - Edició 1438
La República

Passos del TSJC per acabar amb el despropòsit de l’operatiu Toga

Rebaixa la vigilància dels Mossos en seus judicials i la limita a la Ciutat de la Justícia i a la seu del TSJC

Agències 20/09/2019
El president del TSJC, Jesús María Barrientos

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha decidit rebaixar la vigilància dels Mossos d’Esquadra en seus judicials i la limita només a la Ciutat de la Justícia i al Palau, seu del TSJC. Així, retira l’ordre perquè els agents custodiïn les seus del Vendrell, Gandesa, Balaguer, Cervera, Solsona i Berga a partir del 23 de setembre.

El 13 de maig ja va ordenar una primera retirada, però va deixar la vigilància d’aquests jutjats per un criteri policial de riscos. Ara retira la vigilància d’aquestes seus perquè els riscos “s’haurien vist diluïts des de llavors”, segons un informe del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra. El TSJC va activar aquesta vigilància després de diverses protestes pacífiques de CDR en seus judicials, un operatiu que havia estat molt criticat perquè deixava sense serveis necessaris a la ciutadania.

Els màxims comandaments dels Mossos i d’Interior, de fet, havien lamentat l’esforç que suposava aquest operatiu, anomenat Toga, en un moment de manca d’agents. L’Associació Catalana de Municipis (ACM) també va decidir impulsar una moció perquè el TSJC desactivés aquesta ordre de vigilància permanent.