Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Un nou joc i materials per practicar el català arriben a les biblioteques de Menorca

|

- Publicitat -
La Direcció General de Política Lingüística de les Illes Balears ha posat a disposició de la Xarxa de Biblioteques de Menorca tot el material que ha editat recentment: El joc de l’oca riallera, A l’abast i Viure a les Illes Balears

El joc de l’oca riallera és un recurs didàctic basat en el joc popular per ajudar a aprendre vocabulari i consolidar estructures lingüístiques de la llengua catalana. El joc facilita que els nous parlants es comuniquin en un context lúdic alhora que promou l’espontaneïtat en les intervencions orals. Les il·lustracions i el disseny han anat a càrrec de la dissenyadora menorquina Neus Carreras Pons, i la recreació del joc amb visió didàctica ha estat feta per M. Pia Verger. També s’ha posat a disposició de tothom una versió imprimible del joc, que es pot descarregar del lloc web.

Publicitat

La publicació A l’abast és un material bilingüe d’aprenentatge del català adreçat a persones no catalanoparlants, publicat originàriament el 2001 pel COFUC (actualment, Institut d’Estudis Baleàrics). Es tracta d’un recull de frases i expressions habituals i pràctiques per afrontar situacions de la vida quotidiana, concebut especialment per acostar la llengua catalana als nous residents de les Illes Balears i per donar a conèixer la nostra realitat lingüística a les persones que ens visiten. S’ha traduït a 14 llengües que tenen una presència destacada actualment a les Illes Balears: alemany, amazic, anglès, àrab, búlgar, castellà, euskera, francès, italià, portuguès, romanès, ucraïnès, wòlof i xinès. Al web següent hi ha disponibles els àudios dels textos en català.

Viure a les Illes Balears és un vocabulari en imatges que s’ha reeditat conjuntament amb l’Institut d’Estudis Baleàrics, que s’adreça especialment a persones nouvingudes a les Illes Balears i que encara no saben parlar català. Es tracta d’un recull de paraules, acompanyades d’imatges, referides a situacions comunicatives habituals de la vida quotidiana. El vocabulari es presenta classificat per àrees temàtiques generals i habituals del dia a dia de les persones, amb l’objectiu de donar a conèixer la nostra realitat social, cultural i lingüística als nous residents de les Illes Balears. També està disponible en format digital.

Et pot interessar  Premis Sonor 2023: tots els guanyadors i guanyadores dels premis de podcast en català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió