Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Les discriminacions a valencianoparlants s’incrementen un 20% durant el 2022

|

- Publicitat -

Les vulneracions lingüístiques que pateixen els valencianoparlants s’han incrementat un 20% respecte a l’any anterior. Així ho revela l’Informe de Denúncies dels drets lingüístics al País Valencià 2022 de l’Escola Valenciana, el qual té per objectiu “visibilitzar la discriminació que pateix la ciutadania quan parla valencià al País Valencià, malgrat estar a l’empara de la llei vigent”.

Publicitat

L’àmbit que més discriminacions registra, per segon any consecutiu, és el de l’administració pública (ajuntaments, universitats, diputacions, mancomunitats, empreses públiques, conselleries, ministeris o Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat) on es produeixen 3 de 4 vulneracions, segons exposa Racó Català. De tots, però, el que més destaca és el sanitari, en ser el que més discriminacions lingüístiques concentra, concretament 1 de cada 2. Una de les discriminacions més sonades va ser la que va patir Francesc Xavier Tébar, un pacient a qui van multar amb 601 euros aplicant-li la “llei mordassa” en demanar expressar-se en català al CAP d’Alfafar.

Malgrat les alarmants xifres de discriminacions als valencianoparlants, la representant d’Escola Valenciana, Maria Nebot i Calduch, destaca que “la gent està perdent la por a denunciar quan pateix una vulneració lingüística”. No obstant això, també remarca que “hi ha moltes vulneracions invisibilitzades que no es denuncien i que, fins i tot, no es perceben com a vulneracions”.

Et pot interessar  Acció contundent d'Endavant-Horta Guinardó contra l'empresa catalanòfoba Veritas
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió