Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’aeroport de Palma ja té formularis covid en català després de quatre mesos de queixes

La Plataforma per la Llengua espera que “sigui de manera permanent i que no es tornin a vulnerar els nostres drets lingüístics”

Redacció 22/03/2021
Foto de l'aeroport de Palma, amb la retolació del nom en castellà.

Després de quatre mesos de peticions i de queixes dels usuaris, a la fi, ja hi ha formularis covid en català a l’Aeroport de Palma. Els formularis sobre la Covid-19 que els viatgers han d’emplenar en arribar a l’Aeroport s’oferien en diversos idiomes, però no en llengua catalana. Diversos usuaris havien fet públiques les seves queixes a través de les seves xarxes socials o a través de dBalears. El passat mes de gener, diversos lectors varen denunciar a dBalears que la parada pel test Covid-19 de l’IB-Salut que hi ha instal·lada a l’aeroport de Palma, no oferia formularis en català, ni tan sols quan els demanaves expressament.

La Plataforma per la Llengua ha celebrat que gràcies a la pressió hagi “arribat la normalitat a les taules de formularis covid de l’aeroport de Palma” i manifesta que “esperem que sigui de manera permanent i que no es tornin a vulnerar els nostres drets lingüístics”.